Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Πρώτη Ώρα Σινεμά - Μικροί Ήρωες


Ένα μικρο φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ για παιδιά και εφήβους θα πραγματοποιηθεί από τις 19-22 Απριλίου 2010. Είναι μια συνεργασία του Goethe-Institut Athen και του Διεθνούς Φεστιβάλ της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Στον κόσμο του κινηματογράφου υπάρχει ένας τόπος που λέγεται ντοκιμαντέρ κι ένας που ονομάζεται ταινία για παιδιά. Στον κόσμο αυτό η ταινία ντοκιμαντέρ για παιδιά και εφήβους παραμένει λίγο πολύ άγνωστη γη.

Το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες» εισέρχεται στον ανεξερεύνητο αυτό τόπο και ανοίγει τα σύνορα όχι μόνον μεταξύ δυο πασίγνωστων κινηματογραφικών ειδών, αλλά και μεταξύ του κόσμου των μεγάλων και του κόσμου των μικρών. Περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και απεικονίζουν την καθημερινή πραγματικότητα των νεαρών πρωταγωνιστών τους που συχνά τους ζητάει να επιδείξουν ηρωϊσμό. Τα θέματα: Οικογένεια, Φίλοι, Μετανάστευση, Ενηλικίωση, Διαφορετικότητα, Σχολειό, Θρησκεία κ.ά.

Μια συνεργασία του Goethe-Institut Athen και του Διεθνούς Φεστιβάλ της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας». Ένα μικρό φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ για παιδιά και εφήβους 19-22 Απριλίου 2010.

Οι «Μικροί Ήρωες είναι ένα πρόγραμμα που εξέδωσε το Goethe-Institut σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Duisburg.

Συμμετέχουν:

Ορέστης Ανδρεαδάκης, Διευθυντής του Φεστιβάλ "Νύχτες Πρεμιέρας", κριτικός κινηματογράφου
Εύα Στεφανή, Επ. Καθηγήτρια Θεωρίας και Ιστορίας του Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σκηνοθέτης ταινιών ντοκιμαντέρ
Γεράσιμος Ρήγας, σκηνοθέτης ταινιών ντοκιμαντέρ

Χώρος: Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16

Oι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου