Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Περί οργάνωσης

Υπάρχουν αρκετά παράπονα για την οργάνωση, ας δώσουμε λοιπόν μερικές απαντήσεις:

1. Οι κάρτες διαρκείας ΔΕΝ εξαντλήθηκαν όλες. Υπάρχουν ακόμη αρκετές κάρτες των 25 προβολών και στο ΑΤΤΙΚΟΝ και στον ΔΑΝΑΟ. Αυτές που εξαντλήθηκαν είναι οι κάρτες των 10 προβολών οι οποίες (μετά από απαίτηση των κινηματογράφων) ήταν μόνο 250. Αυτές εξαντλήθηκαν μέσα σε 20 (ακριβώς!) λεπτά. Άρα δεν έχει σημασία πότε θα έβγαιναν, διότι η ζήτηση είναι τεράστια και- σε κάθε περίπτωση- θα τελείωναν και πάλι σε 20 λεπτά.

2. Δυστυχώς –και ενώ θα θέλαμε- δεν μπορούμε να εκδώσουμε περισσότερες από 600 κάρτες διαρκείας (250 των 10 και 350 των 25) διότι δεν μας το επιτρέπουν οι κινηματογράφοι. Το φεστιβάλ- όπως προφανώς γνωρίζετε όλοι- δεν έχει δικές του αίθουσες κι έτσι συνεργάζεται με το ΑΤΤΙΚΟΝ, τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ και τον ΔΑΝΑΟ. Οι αιθουσάρχες λοιπόν έχουν λόγο και στην τιμή του εισιτηρίου και στην τιμή και τον αριθμό των καρτών.

3. Επίσης, η μηχανοργάνωση των κινηματογράφων, το σύστημα αγοράς εισιτηρίων μέσω των site, καθώς και η on-line σύνδεση των ταμείων των κινηματογράφων είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δική τους ευθύνη. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια ΔΕΝ κατάφεραν να συνδέσουν τα ταμεία τους.
Φέτος πάντως στον ΙΑΝΟ θα υπάρχει και ταμείο του ΔΑΝΑΟΥ το οποίο θα λειτουργεί από 10 Σεπτεμβρίου (καθημερινά 11:00- 16:00). Ενώ εισιτήρια για τους κινηματογράφους ΑΤΤΙΚΟΝ και ΑΠΟΛΛΩΝ θα πωλούνται και στα ταμεία του ΑΕΛΛΩ (Πατησίων 140), του ΝΑΝΑ Λ. Βουλιαγμένης 179) και του ΚΗΦΙΣΙΑ (Λ. Κηφισίας 245). Κάτι είναι κι αυτό.

4. Το εισιτήριο του Φεστιβάλ πάντως (6 ευρώ), εξακολουθεί να είναι το φτηνότερο της Ευρώπης. Και είναι η ΜΟΝΗ τιμή στην Ελλάδα που δεν αυξήθηκε εδώ και τέσσερα χρόνια. Η έκπτωση των καρτών μάλιστα κατεβάζει την τιμή στα 3 ευρώ. Κι αυτό για να δει κανείς τις καλύτερες και τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της σεζόν.

5. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ανακοινώνεται ΜΟΝΟ στην επίσημη συνέντευξη τύπου. Είναι παράλογο να απαιτεί κανείς να δημοσιοποιήσουμε το πρόγραμμά μας πριν από αυτή την ημερομηνία.
Για λόγους ανταγωνισμού με άλλα φεστιβάλ, συντονισμού καλεσμένων, διακίνησης ταινιών από το εξωτερικό, εκτελωνισμών, φιλοξενίας και ξενοδοχείων, προθεσμιών των τυπογραφείων και πολλών ακόμα (που όποιος είναι απ'έξω ούτε καν μπορεί να φανταστεί) το πρόγραμμα ΔΕΝ γίνεται να ανακοινωθεί νωρίτερα.
Έτσι γίνεται σε όλα τα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου: ένα μέρος των ταινιών ανακοινώνονται σιγά σιγά με δελτία τύπου, το πλήρες πρόγραμμα όμως- ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ανακοινώνεται στην επίσημη συνέντευξη τύπου.
Και αυτή η ημερομηνία, για το δικό μας Φεστιβάλ, είναι γνωστή (κι έχει ανακοινωθεί) εδώ και πολλές εβδομάδες: 10 Σεπτεμβρίου, 12 το μεσημέρι.

6. Ναι, η προπώληση των καρτών αρχίζει πριν ανακοινωθεί το πρόγραμμα, μετά από απαίτηση πολλών (και φανατικών) θεατών του Φεστιβάλ, οι οποίοι ήθελαν να εξασφαλίζουν την κάρτα τους πριν στηθούν στην ουρά για να κλείσουν θέσεις. Μας έλεγαν τότε ότι με αυτόν τον τρόπο «αποφεύγεται η συμφόρηση».
Τώρα θέλετε να αγοράζετε τις κάρτες αφού δημοσιευθεί το πρόγραμμα; Κανένα πρόβλημα. Θα το εφαρμόσουμε από του χρόνου. Η συμφόρηση που θα δημιουργηθεί στα ταμεία όμως, ελπίζουμε να μην καταχωρηθεί κι αυτή ως «αδυναμία οργάνωσης του φεστιβάλ».

7. Κάποιος έγραψε: «Μας ζητάτε να προαγοράσουμε εισιτήρια για ταινίες που δεν ξέρουμε ποιες είναι. Αυτό δεν γίνεται πουθενά και σε κανένα φεστιβάλ, πιστέψτε με.» Μα κανείς δεν σας ζήτησε να αγοράσετε εισιτήρια για ταινίες που δεν ξέρετε ποιες είναι. Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει αύριο 10 Σεπτεμβρίου, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του προγράμματος.

8. Αυτό, τέλος, που έγραψε κάποιος για τις ταινίες που υπάρχουν στο internet, δεν θέλουμε καν να το σχολιάσουμε.
Εμείς πάντως προτιμάτε να βλέπουμε ταινίες σε μεγάλες αίθουσες, με αναπαυτικά καθίσματα και τεράστιες οθόνες κι όχι στην 20Χ30 cm οθόνη του PC μας. Και κυρίως μας αρέσει να βλέπουμε ταινίες μαζί με μια μεγάλη σινεφίλ, ζωντανή και ζεστή παρέα, που γελάει, συγκινείται, οργίζεται, χαίρεται, γιουχάρει ή χειροκροτεί. Αυτό εξάλλου σημαίνει κινηματογραφικό φεστιβάλ.

Ραντεβού στις αίθουσες λοιπόν (κι ας συνεχίσουμε την κουβέντα από κοντά).

63 σχόλια:

  1. Erxomai sto festival apo to 3o ..
    Kathe xrono h epilogh tvn tainiwn einai ligo xeiroterh , h organwsh polu xeiroterh kai h upomonh mas eksanemismenh.

    Se ligo tha mas peite oti oi fanatikoi theates sas shzhthsan na eiste kai anorganwtoi ...
    Ti allo tha akousoume ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1.Ta misa sxolia pou kaneis den bgazoun kan nohma ta propername
    2.Giati theloun perissoteres twn 25 probolwn kai oxi twn 10 oi aithousarxes afou h timh ana probolh einai h idia pote den to katalaba
    3.Pws apofeygetai h stmforhsh de mas ekhgeis..Kamia logikh
    4.Nomizw einai amfisbhthsimo pou blepetai mia kalh festibalikh tainia(pou liges exei fetos) sto cinema h' sto spiti..Synexiste na deixnete tainies tou Sundance.Eiste se kalo dromo(eirwniko htan ayto).To lew giati esy den exeis akousei gia syndesh PC thleorashs sto 2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόγραμμα των δημοσιογραφικών προβολών πότε θα ανακοινωθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο διάλογος με τα τρολ του ίντερνετ είναι ότι χειρότερο μπορεί κανείς να κάνει.
    γιατί μπαίνετε στον κόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. aiff,κανεις δεν παραπονεθηκε για την τιμη του εισητηριου(η οποια ειναι μια χαρα) , οποτε το σχολιο σου στο 4 φαινεται περισσοτερο σαν μια φαιδρη προσπαθεια τονισμου των πλεονεκτηματων του φεστιβαλ για να αποσπαστει η προσοχη απο τις οργανωτικες αδυναμιες...

    Μου φαινεται απιθανο να ζητουν οι φανατικοι(?) του φεστιβαλ να εκδιδονται πρωτα οι καρτες διαρκειας και μετα το προγραμμα...δηλαδη σε ολα τα υπολοιπα φεστιβαλ του κοσμου ειναι βλακες που ακολουθουν αλλη μεθοδο.

    Τελος,ποιοι ειναι αυτοι οι φανατικοι του φεστιβαλ δεν μας ειπες. Κρατατε καποια λιστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 8:41 και ο διαλογος με τους αυλοκολακες-γλυφτες ανουσιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να καταλάβω, ποιά ακριβώς θα ήταν μια καλύτερη "epilogh tainiwn" και μια καλύτερη "organwsh".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή ερώτηση, ας μας πει ο @8:20 που έκρινε πως δεν πρέπει να επιλέγονται ταινίες από το Σάντανς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Giati theloun perissoteres twn 25 probolwn kai oxi twn 10 oi aithousarxes afou h timh ana probolh einai h idia pote den to katalaba».

    Το δημοτικό το τελείωσες ρε φίλε; Από πολλαπλασιασμό ξέρεις, ή κάνεις ακόμα τους υπολογισμούς με τα δάκτυλα; Μα τι κόσμος μαζεύεται εδώ μέσα πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. osoi exoun apofasisei oti oi tainies einai kakes,
    h organwsh athlia kai oti mporoun na doun tis tainies spiti tous as kanoun kati kalutero apo to na griniazoun edw mesa.

    aiff tha ta poume sto fest! anypomonoume na vgei to programma aurio!

    best of luck

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ennow na bgaloune perissoteres twn 10 re file..Na einai 700 twn 10 kai 200 twn 25 p.x...Afou exoun megalyterh zhthsh twn 10..Ola mashmenh trofh prepei na sta kanw..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειδή 'έτσι γίνεται σε όλα τα φεστιβάλ του κόσμου'...Παραθέτω το εξής από την επίσημη ανακοίνωση για το Φεστιβάλ του Λονδίνου που έγινε σήμερα.
    The Times BFI 53rd London Film Festival runs from 14 October - 29 October.
    BFI Member priority online booking opens on Wednesday 23 September
    Public booking opens on Saturday 26 September
    Το ακριβές πρόγραμμα έχει βγει ένα μήνα πριν και οι online κρατήσεις 15 μέρες πριν.
    Τώρα αν εσείς επιμένετε να κάνετε συνεντεύξεις τύπου μια βδομάδα πριν το φεστιβάλ για λόγους διαφήμισης είναι άλλο θέμα και αυτό δε σας εμποδίζει να προβάλλεται το ακριβές πρόγραμμα νωρίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ BACK2BACK?ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 18/9.ΠΛΙΖ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΜΠΟΥΡΓΚΙΝΑ ΦΑΣΟ.

    ΦΙΛΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ!
    ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΟΤΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ''ΚΑΚΟΤΟΠΟΥΣ''

    ΚΑΛΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ena ar8ro se auto to blog pou xtreiazotan edw kai meres . bravo ! TA LEME STIS AI8OUSES !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ας βάλω λίγη τάξη στα μαθηματικά. Αφού η τιμή «ανά προβολή» είναι ίδια ιδού το εξής πρόβλημα: 700 κάρτες των 10 προβολών και 200 των 25 είναι το ίδιο με 700 κάρτες των 25 και 200 των 10 προβολών; Κάνε τον υπολογισμό και, αν θέλεις, παραδέξου το λάθος σου…(σημείωση- οι κάρτες των 10 κοστίζουν 35 ευρώ και των 25, 75 ευρώ)

    Όσο για το Φεστιβάλ του Λονδίνου έχει προϋπολογισμό 8.700.000 δολάρια (πηγή: Screen Int. May 29-June) και το Φεστιβάλ της Αθήνας 600.00 ευρώ.

    Με λίγα λόγια. Ας κουλάρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. na kai ligi trofi gia to (kathe synomosiologiko) myalo.mipos , leo mipos, merikoi ap osous diamartyrontai eihan paliotera kapoia 'ashimi' ebeiria me tis Nyhtes? (kai den anaferomai se oures, ok?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ναι, έχουμε όοολοι προηγούμενα με τον μπατζανάκη του τρίου ξαδέλφου της νονάς του διοργανωτή. Μην παραλογιζόμαστε!

    Από πλευράς οργάνωσης, το φεστιβάλ πάσχει. Όμως θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε κάτι για τις τιμές ή το επίπεδο. Ορισμένο μπλέκουν το προσωπικό τους γούστο με το επίπεδο. Ε, και στη χειρότερη περίπτωση, είναι αδύνατο να μη βρει κάποιος 25 ταινίες με καλό επίπεδο για να δει.

    Το πρόβλημα με την οργάνωση όμως, όπως και η αντιμετώπιση όσων εκφράζουν καλοπροαίρετα (ή με δίκαια αγανάκτηση) τα παράπονά τους, μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Εν πάσει περιπτώσει, μου είναι αδιανόητο να πιστέψω πως δεν μπορεί να βγει το πρόγραμμα 10 μέρες πριν την έναρξη και η πώληση καρτών να γίνεται 7 μέρες πριν online, με περιορισμό 1 κάρτα ανά άτομο. Μπορεί να υπάρχει επιλογή για παραλαβή από οποιονδήποτε κινηματογράφο, προσκομίζοντας αποδεικτικό (π.χ. ταυτότητα, πιστωτική που χρησιμοποιήθηκε για αγορά και μοναδικό αριθμό συναλλαγής). Αυτό είναι απλό να γίνει και ξεχνάμε τις ουρές για κάρτες. Όσο για το θέμα των μηδενικών εισιτηρίων, λύνεται κι αυτό. Μπορεί να υπάρξει ένα σύστημα προκράτησης, που θα λειτουργεί σε σελίδα του φεστιβάλ. Γι' αυτό χρειάζεται μόνο η ενημέρωση για το υπόλοιπο διαθέσιμων θέσεων από τους κινηματογράφους (ένα απλό νούμερο, ένα πεδίο). Αφού έχει γίνει προκράτηση, με το μοναδικό αριθμό κάρτας, ο κάτοχος θα μπορεί να παραλάβει το εισιτήριο μέχρι 24 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης. Πάει και αυτή η ουρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δηλαδή να ρωτήσω κάτι τους διοργανωτές. Το θεωρείτε λογικό να ξεκινά η προπώληση εισητηρίων την ίδια μέρα με την ανακοίνωση του προγράμματος?Εγω θέλω να μελετήσω τις ταινίες με την ησυχία μου.Να δω ποιες με ενδιαφέρουν , σε ποιες μπορώ να παω και ποιες να συνδιάσω.Το ότι έχουν αναφερθεί κάποιες ταινίες σε σκόρπιες στήλες από δω και από εκεί , αν είναι επίσημη τοποθέτηση σας, τι να πω. Τό ότι θα αναγκαστώ να περιμένω μια μέρα για να μελετήσω τις ταινίες , φυσικά μπορεί να καταλήξει στο ότι δεν θα προλάβω και εισητήρια, όταν θα παω να αγοράσω.Ούτε και σε θέσεις που θα ήθελα.(πχ εξώστης , διαδρομος κλπ)
    Τι να πω ρε παιδιά. Κάθε χρόνο τραβάμε τα μαλλια μας με αυτά που συμβαίνουν.
    Και την πιπιλα με τις τιμες των εισητηρίων ας την αφήσουμε.Η τιμή για την οργάνωση και την εξυπηρέτηση του κοινού που παρέχετε είναι εκεί που πρέπει να είναι.
    Είναι η 1η χρονιά φέτος που δεν θα τρέξω να βγάλω εισητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. kalhspera paidia,

    kalh epituxia kai kalo kouragio!
    tou xronou na kanete afierwma ''ta mathimatika ston kinhmatografo''

    ola tha pane fina!!
    eimaste konta sas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι ταινίες θα ανακοινωθούν στην συνέντευξη τύπου, ε; Γιαυτό το Αθηνόραμα έχει ήδη διαγωνισμό και αναφέρει ταινίες;
    http://www.athinorama.gr/cinema/articles/default.aspx?c=premiereNights2&i=1718

    Δηλαδή το να λέγατε το πρόγραμμα 2 μέρες πριν καν ξεκινήσετε την προπώληση εισιτηρίων ποιόν θα έβλαπτε; Συνεχίζω να επιμένω στο θέμα αυτό. Εάν ήξερα το πρόγραμμα από πριν θα πήγαινα να έπαιρνα κάρτα για 10 προβολές. Τη στιγμή που δεν ξέρω το πρόγραμμα γιατί να σκάσω έστω και 1 Ευρώ για κάτι που δεν θα χρησιμοποιήσω. Το να είχατε ένα κουτί για δωρεές και να μας ειδοποιούσατε ότι χρειάζεστε χρήματα (με ολόκληρο CONN-X από πίσω σας βέβαια το θεωρώ χλωμό ότι σας λείπουν τα λεφτά για μια καλύτερη οργάνωση - προσέξτε είπα οργάνωση και δεν είπα επιλογή ταινιών.) αλλά μην εξαναγκάζετε τον κοσμάκη να πάρει κάρτες που μετά δεν θα χρησιμοποιήσει και άρα εις υγείαν στο κορόιδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και πολύ απλά θα μπορούσαν να ανακοινώσουν αύριο το προγραμμα και η προπώληση να ξεκινήσει μεθαύριο.Η 2 μέρες μετά.
    Λέω εγώ τώρα..

    tip για όσους βιάζονται.στο site cinemaxshop.gr έχουν ανέβει ήδη οι ταινιές για online κράτηση.Πατώντας τίτλους και με κενή ημερομηνία μπορείτε να δείτε μερά και ώρα προβολής.Τώρα αν ισχύει και για το φεστιβάλ αυτό που λέει για 1ε επιπλέον χρέωση κάθε εισητήριο ,δε γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @lady jane
    Το πρόγραμμα των δημοσιογραφικών περιλαμβάνεται στο ωρολόγιο που θα είναι διαθέσιμο από το πρωί στη συνέντευξη τύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλά παιδιά μήν πλακώνεστε...
    Το θέμα είναι κάθε χρόνο το φεστιβάλ να γίνεται καλύτερο απο όλες τις απόψεις.
    Οι διοργανωτές θα ΠΡΕΠΕΙ όχι μόνο να δέχονται αλλα και να ΖΗΤΟΥΝ το feedback του κοινού και να ενσωματώνουν τις εύστοχες παρατηρήσεις στην επόμενη διοργάνωση και όχι να τις αντικρούει σά μικρό παιδι.

    Απο την άλλη το κοινό, αγαπώντας το φεστιβάλ και στηρίζοντας την προσπάθεια που γίνεται στην πόλη, οφείλει να υποβάλλει τις παρατηρήσεις του, τα σχόλια και τις απόψεις του όχι σε ύφος "καλα σου την είπα" αλλα με επιχειρήματα και σχόλια που όντως μπορούν να κάνουν τη διαφορά την επόμενη χρονιά.

    Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν οτι όλοι είναι συνειδητοποιημένοι για το τι πάνε να κάνουν και τι να δούν. Δέν έχουμε πόλεμο να πλακωνόμαστε...αντε επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητό AIFF
    Ειχα πεί οτι δεν θα ξανασχοληθώ με το θέμα φεστιβάλ Αθηνών, αλλά επειδή το post σας αναφέρεται σε ένα σχόλιο που έκανα εγώ (Μας ζητάτε να προαγοράσουμε εισητήρια για ταινίες που δεν ξέρουμε, κτλ.)-προφανως τα λόγια μου σας "πόνεσαν" λίγο παραπάπω από των άλλων- οφείλω να ομολογήσω ότι σας παρεξήγησα: δεν είστε απλώς ανοργάνωτοι, είστε και παντελώς ανώριμοι...
    See you at BFI London Film Festival!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Επειδή η κάθε πλευρά λέει με εκνευρισμό τα δικά της, ας δούμε λίγο πιο αντικειμενικά πως έχουν τα πράγματα στα παραπάνω points.

    1-4) Οι 10πλες κάρτες εννοείται ότι είναι οι πιο εμπρεύσιμες, μια και λίγοι έχουν το χρόνο και τη διάθεση να δουν 25 ταινίες. Οι 250 κάρτες δεν επαρκούν, αν δεν μπορείτε να εκδοσετε περισσοτερες τουλαχιστον βρείτε έναν τρόπο (τηλεφωνικό, online κλπ) ωστε να μην χρειάζεται να στηνόμαστε μισή ώρα στην ουρά του ταμείου για να μας πουν στο τέλος οτι τελειωσαν.

    5-7) Φανταζομαι οτι κανείς δε μιλα για το ΠΛΗΡΕΣ και ΩΡΟΛΟΓΙΟ πρόγραμμα, αλλά για τις ταινίες για τις οποίες σκόρπια και που διαβάζει από εδώ και από εκεί. Αφού αυτές έχουν ΗΔΗ κλήσει, θα μπορούσαν να εμφανίζονται στο section ΤΑΙΝΙΕΣ του επίσημου site του φεστιβαλ και να μην υπάρχει αυτό το θολό τοπίο.

    Γενικά το δικό μου συμπέρασμα από το φεστιβαλ τα τελευταία χρόνια είναι ότι υπαρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο κοινό από αυτό που μπορούν να καλύψουν οι αίθουσες... οι οποίες επίσης λειτουργουν στο διό τους ψιλοαυτόνομο μοτίβο που αυξάνει την ανοργανωσιά και γενικά χάνεται το ωραίο φεστιβαλικό κλίμα που έχει ας πουμε το φεστιβαλ θεσσαλονίκης. Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ama den exete lefta, na mhn tazete lagous me petraxeilia!
    Exoume kai ekloges.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και κάτι επι της ουσίας...
    Η ταινία Strange Circus εμφανίζεται στο site του φεστιβάλ να παίζεται την Πέμπτη 17/09 ενώ στο online shop των cinemax, πωλούνται εισιτήρια για την ταινία την Παρασκευή 18/09. Τι γίνεται εδώ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό είναι τεχνικό ζήτημα και μάλλον οφείλεται στο οτι ημερολογιακά, αφού είμαστε μετά τις δώδεκα το βράδυ, η μέρα είναι πια Παραασκευή 18.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα,

    μπήκα να δώσω συγχαρητήρια για το πρόγραμμα των ταινίων -το οποίο μόλις κοίταξα- και είδα την ανάρτηση του Φεστιβάλ, η οποία με κάλυψε απόλυτα -ακριβολογώ- και από την άποψη ότι έπρεπε να γίνει και από το περιεχόμενό της.
    Το κρίμα είναι ότι θα ήθελα να υπήρχε μια κάρτα των δέκα προβολών ακόμη (για μένα) αλλά, τί να κάνεις... Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με τη διοργάνωση. Επαναλαμβάνω, η παραπάνω απάντηση του Φεστιβάλ στο κοινό του, με κάλυψε απόλυτα.
    Και πάλι, συγχαρητήρια για όλα και κυρίως για την επιλογή των ταινιών.
    Υ.Γ. Σχετικά με τις κάρτες διαρκείας, πρόκειται για εφαρμογή απλών μαθηματικών, με τον τρόπο που συμφέρει τους αιθουσάρχες, οι οποίοι κάνουν πολύ σωστά να επιλέγουν αυτό που τους συμφέρει, είναι προϋπόθεση του επιχειρηματία, όπως μάθαμε στο Εμπορικό Δίκαιο.

    Μαριάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ρε παιδιά αυτο το καινούριο οτι για τον Κυνόδοντα δεν ισχύουν οι κάρτες διαρκείας τι κόλπο είναι?
    Ε δεν ντρεπόμαστε λιγάκι λέω γω...απορώ γιατι το φεστιβάλ που αγαπάμε και στηρίζουμε τόσο χρόνια φέτος κάνει τα πάντα για να λαβει κακή κριτική πριν καν αρχίσει.Και δεν θέλω σου ξου μου ξου.Πουθενά δεν αναφέρεται οτι οι κάρτες διαρκείας δεν ισχύουν για την συγκεκριμένη ταινία και ίσως ειναι καλό κα δωθεί κάποια εξήγηση.

    γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Θέλω να γράψω κι άλλα τελικά. Λίγο κράτησε ο ώριμος εαυτός μου.
    Παιδιά, φανταστείτε ότι, για να καθήσω στο ίντερνετ να κοιτάξω το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και να μπώ και εδώ, δεν πήγα να γραφτώ στη σχολή μου τώρα και θα πάω το απόγευμα. Είναι θέμα προτεραιοτήτων (αστειάκι).
    Επίσης, ναι, πολλές είναι οι ταινίες που θα ήθελα να αναφερθώ, αλλά απ' όλες, ανυπομονώ για το Welcome του Φιλίπ Λιορέ, ο οποίος έχει κάνει και το Je vais bien, ne t' en fais pas, το οποίο είχε πάρει το πρώτο βράβειο πρόπερσι στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου. Είναι φοβερή ταινία, κρίμα που δεν ήρθε μετά στις αίθουσές μας. Επομένως, καλά που υπάρχουν αυτά τα Φεστιβάλ στην Αθήνα και μακάρι να είχαμε χρόνο να ξελυσσάμε στις αίθουσες αυτές τις μέρες όλη μέρα.
    Διότι, εννοείται ότι η προβολή στο σινεμά ΔΕΝ μπορεί να συγκριθεί ούτε κατά διάνοια με οτιδήποτε άλλο. Ξέρω πόσοι πολλοί συμφωνείτε. Είστε από εκείνους που μπορούν να καθήσουν στο πάτωμα της αίθουσας για να δουν την ταινία. Γαμάτο δεν είναι;
    Ευχή να δούμε ταινίες "που αποκαθιστούν την ανθρώπινη επαφή" (ή κάτι τέτοιο).

    Μαριάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ γίνεται καλύτερο. Ξαναλέω, ότι το φετινό πρόγραμμα είναι καταπληκτικό και είναι επίσης πολύ καλό που υπάρχει ταμείο του Δανάου στον Ιανό και που μπορούμε να πάρουμε εισιτήρια από το Αελλώ για Αττικόν+Απόλλωνα. Αυτά. Αγχώθηκα. Πρέπει να τρέξω.

    Μαριάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ti paizei me ta site kai de mporoume na kleisoume tipota?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Alla ant'allwn.Oi dhmosiografikes (oi prwines?) exoun 8 evrw???Trelh organwsh....Ase pou pas na kleiseis kai de mporeis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό των υπεύθυνων, οι περισσότερες (i.e. όχι και όλες) εξηγήσεις είναι λογικές και προφανείς, κι αν εμένα μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι να τις δίνω (πολύ λιγότερο συχνά) σε άτομα που δε θέλουν να τις ακούσουν, φαντάζομαι ότι όσοι αντιμετωπίζουν τα ίδια όλη μέρα χρειάζονται και πολλά ηρεμιστικά. Από την άλλη, απειλές στο στιλ "του χρόνου θα το κάνουμε έτσι να μάθετε" δε νομίζω ότι βοηθάνε, χρειάζεται και κάποια αυτοσυγκράτηση.

    Και για να υπάρξει και καμιά συζήτηση, αν είναι να υπάρξει, προτείνω σχόλια που δε προσφέρουν τίποτα ή έχουν απαντηθεί να σβήνονται (και προσωπικά την έχω καταβαρεθεί τη κατάχρησή τους, ειδικά στην Ελλάδα, εδώ και χρόνια, και σε όλο το δίκτυο έχει αρχίσει να γίνεται πια φανερή η ταπερνοκρανίαση όσων τα υφίστανται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μα βρε παιδιά τί φωνάζετε? Τα ίδια δεν συμβαίνουν με οποιαδήποτε οργάνωση στην Ελλάδα? Ξεχάσατε τα ΄"μεγάλα μουσικά φεστιβάλ" του καλοκαιριού?? Επειδή ζούμε σ' αυτο τον ...τοπο θεωρείται δεδομένο ότι όποιος μας πετάξει ένα μουσικό, κινηματογραφικό κλπ κόκκαλο ( γιατί περί αυτών πρόκειται, με μόνη ψιλοεξαίρεση το Synch) μπορεί επίσης να μας πατήσει χάμω σε ταλαιπωρία και ξεφτίλα κι εμείς πρέπει να πούμε κι ευχαριστώ και μπράβο γι αυτό που κάνει!!! Είναι ήρωας το παιδί που αγωνίζεται και αγκομαχά δια την κουλτούρα και τον πολιτισμό!
    Πρόβατα είμαστε και στα πρόβατα αυτά αξίζουν. Και δε θ αλλάξει ποτέ τίποτα στη μαλακία που μας έλαχε για χώρα διαμονής. Εδώ και στη Λευκορωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ντροπη σας! Το λιγοτερο...
    "για πρώτη φορά φέτος θα προβληθούν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ξεχωριστές ταινίες από το ιδιαίτερο «Φεστιβάλ Αναπηρίας», που διεξήχθη τον Ιούνιο, με «ψυχή» της διοργάνωσης τη Μαίρη Παπαλιού. "
    Μαλιστα, πολλα μπραβο σε αυτους που προβαλουν αυτες τις ταινιες, σε κινηματογραφους ΜΗ προσβασιμους για ατομα με κινητικη αναπηρια. Συγχαρητηρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Να ποδοπατηθώ για τον 'Κυνόδοντα΄??JAMAIS!!Λες και θα δώ το Avatar του Cameron.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. re paidia, exete kataferei na vgalete eisithria online?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Οντως μπορει καποιος να μας πεί τι γίνεται με τις online κρατήσεις??? Δε δουλεύει τπτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. poios na apantisei mwre? de vlepete oti mas exoun gia ton ***** edw pera? sto "episimo" site akoma den exei anevei to programma se pdf file.patiste ston titlo leei kai den yparxei tpt na patiseis.
    to online systima den to exw dokimasei akoma kai auto giati de mou dinei tin dynatotita na dialeksw akrivws theseis para mono genika.an exei kataferei kaneis na agorasei as mas pei vevaia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δε μένω στην Αθήνα, οπότε δεν έχω τη δυνατότητα να πάω στις αίθουσες για να αγοράσω εισιτήρια. Από χθες προσπαθώ να κλείσω on-line ή τηλεφωνικώς, αλλά φαίνεται πως αυτές οι υπηρεσίες δε λειτουργούν. Φαντάζομαι ότι και άλλοι θα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Ωστόσο, δε βλέπω πουθενά κάποια εξήγηση για το τι συμβαίνει από την πλευρά σας. Σίγουρα αυτή τη στιγμή θα πνίγεστε, αλλά αν μπορείτε αφιερώστε λίγο χρόνο στο να δώσετε μια απάντηση. Θέλω να παρακολουθήσω το φεστιβάλ, αλλά η διοργάνωση μου το καθιστά αδύνατο...

    Ευχαριστώ
    Αθηνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εγώ κατάφερα να βγάλω εισητήρια on line, για το Δαναό.Μην προσπαθείτε να βγάλετε μέσα από το site του φεστιβάλ, με το link κάτω από κάθε ταινία. Μπείτε κατευθείαν στο site του κινηματογράφου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Και οι 4 αίθουσες στις οποίες προβάλονται ταινίες των Νυχτών έχουν κάνει ηδη online κρατήσεις. Προφανώς δεν είναι δυνατό να γίνει έλεγχος αν έγιναν μέσω των links από το aiff ή μέσω των sites των αιθουσών.Τα links πάντως από το site του aiff έχουν ελεγχθή και λειτουργούσαν.Επίσης στο site υπάρχει search στην ενότητα ταινίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. nomizw oti polloi apo emas tous theates tou festival ennow pou to timoun kathe xrono kalomathame stis endiaferouses tainies(de lew kales..auto einai allounou papa evaggelio) kai polles fores akouw mia synexomenh grinia kai mirla, se epipedo grousouzias! alla allo na ta thelei o festival-fan ola, ki allo na zhta lysh se provlhmata ousiastika kai yparkta opws einai to programma, h anakoinwsh tou kai h amesh dynatothta agoras eishthriwn prin kala kala prolavei kapoios na dei tio ton endiaferei kai ti oxi. Polloi edw mesa einai ageneis, alla agaphte pou exeis analavei na apantas ek merous tou festival ws aiff, o tonos sou einai to ligotero aparadektos stis mises kai pleon apanthseis. Kserw ki esy anthrwpos eisai, me nevra klp. alla exeis akousei tin ennoia tou epaggelmatismou? Den eisai fan, eisai professional, start actilng likewise ki ase tis epitheseis pisw apo to anwnymo blog.
    Nikolas Iliopoulos, se periptwsh pou 8a h8eles na mou peis kati proswpika.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και ειναι δυνατον να ελεγχθει η ομαλη ή οχι λειτουργια των λινκ απο το σαιτ. ΔΕΝ λειτουργει. πρεπει να παει καποιος κατευθειαν στο σαιτ του κινηματογραφου. να ψαξει την ταινια κλπ.κλπ. Αχρηστο λοιπον το κατα τ'αλλα βολικο εργαλειο μετα τις πληροφοριες περι της ταινιας να μπορεις να κανεισ κρατηση. Και πριν αναρωτηθειτε αν εχει προβλημα ο δικος μου υπολογιστης, το δοκιμασα 3 φορες χθες, απο το κεντρο και απο το σπιτι στη γλυφαδα, και σημερα σας γραφω απο λαπτοπ εκτος αθηνων. Και φυσικα το λινκ δεν σε αφηνει να κανεισ κρατηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μπορεί κάποιος να μας πει ποιος είναι υπεύθυνος για το επίσημο site του φεστιβαλ? Ασχολείται κανείς? Η το μόνο που σας νοιάζει είναι τα λεφτά από τα εισητήρια?
    1. Το προγραμμα δεν υπάρχει πουθενά να το κατεβάσεις σε pdf." πατηστε εδώ " (το εδώ ακόμα το ψάχνουμε)
    2. mail επικοινωνίας δεν ασχοληθήκατε καν να βάλετε.(εδω σας συγχαίρω για την πετυχημένη προβλεψη!ποιος να διαβάζει mail διαμαρτηρίας τωρα)
    3. Έβαλα έτσι απο περιέργεια την επιλογή των αγγλικών για όσους ξένους θα θελήσουν να έρθουν στο φεστιβάλ.Απόρω απο που θα ενημερωθουν όσοι θα θελήσουν να πάρουν εισητήρια ετσι?
    Απορώ με τους υπεύθυνους για την προχειρότητα που έχουν δείξει.Ήταν τόσο δύσκολο να προετοιμαστείτε κατάλληλα για άλλη μια φορά?
    Βρήκαμε την πιπίλα για το "δυνατο" προγραμμα και τις τιμές των εισητηρίων και την έχουμε μονίμως στο στόμα.Αναλάβετε και λίγο τις ευθύνες σας απέναντι στον κόσμο που σας στηρίζει τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Paides, anatrexte sta site twn cinema gia tickets. Ta links de doulevoun sto site kai opws leei to AIIFF 'LEITOURGOUSAN....'.
    Alla ant'allwn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. re aleksandra eisai sovari i apla me kati tetoia spazesai sti zoi sou giati an einai etsi prepei na eisai poly tyheros anthropos. den yparhei pdf otan to programa vgike se athinorama klp (mallon tha meneis poly mesa), de vriskeis mail na ta hoseis (les kai edo den to kaneis) , ta pairneis epeidi oi ksenoi de boroun na doun pou tha paroun tickets kai theoreis kai pipila mia ontos hamili timi eisitiriou ki ena programma pou moiazei toulahiston kalo an kai tha vgoun kapoioi pou ehoun dei oles tis tainies kai tha to thapsoun ki afto. filiki symvouli-mi spazesai etsi efkola kanei kako kai sto derma. episis eisai kai ligo anorthografi alla de peirazei kaneis den einai teleios otan ton troei to dikio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. μας δουλευετε με τις online κρατησεις μαλλον. Δεν ανοιγει η σελιδα για κανενα λογο και οταν ανοιγει εμφανιζεται το απολυτο κενο. Δηλ εγω θα πρεπει ν'αφησω τη δουλεια μου και να τρεχω στο κεντρο μηπως και βρω καμμια θεση απο αυτες που εχουν πιθανον μεινει απο ολους τους τσαμπατζηδες που εχουν πασο η προσκληση. Ειναι ντροπη να ταλαιπωρειτε ετσι τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Είστε απαράδεκτοι.........
    α) ΟΙ on-line κρατήσεις δεν δουλεύουν και αν τύχει και δουλέψουν, δεν μπορείς να επιλέξεις θέση μέσα στην αίθουσα. Όπου τύχει.
    β) Βάλατε ταμείο στον Ιανό και για τις 4 αίθουσες. Μπράβο, αλλά το ταμείο εκει είναι μέχρι τις 4. Άρα εξυπηρετεί μόνο τους αργόσχολους και τους φοιτητές. Όλοι εμεις που δουλεύουμε πρέπει πάλι να πηγαινοερχόμαστε.
    γ)δεν ήξερα ότι για να βρω το πρόγραμμα πρέπει να αγοράσω το αθηνόραμα οποσδήποτε και για να το έχω σε pdf μορφή, πρέπει να μπω στο blog και όχι στο επίσημο site.
    ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. poli lipame gia tin apisteyti grinia pou yparxei edo...kai gia to iano pou bike tamio gia to danao, pali kapios grianizei gia tis ores...gia to on line pou doulevei telia apo to site ton kin/fon,allo arnitiko sxolio...oti oi tanies ginontai olo kai xeiroteres, oti einai olo xalia...ELEOS!!!
    peite kai kanena kalo logo! oti vlepoumne kales tainies oti se genikes grammes ta pragmata einai organomena, oti oi kinimatografoi doulevoun mia xara, oti den ginetai kamia ayksisi ta teleytaia 4 xronia...
    ayta...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μα γιατι να ανεβει το προγραμμα στο επισημο site?επειδη απλα υπηρχε και περυσι εκει?Βγηκε στο αθηνοραμα η απαντηση!
    Για τους εργαζομενους οντως δεν ειναι εξυπηρετικο οτι το ταμειο ειναι μεχρι τις 4.Κατι για το οποιο δεν υπηρχε ενημερωση και οταν πηγα να παρω εισιτηρια εφαγα πορτα φυσικα.
    αλιμονο αν πρεπει να λεμε μονο μπραβο και να μη σχολιαζουμε πραγματα που ειναι ευκολο να γινουν.οι εποχες εχουν αλλαξει , εχουν περασει 15 χρονια και εχουν αυξηθει και οι απαιτησεις.Σαφως και εχουν γινει βηματα προς τα μπροστα και πολλα.Επρεπε να περασουν 11 (νομιζω για να μη μου τα χωσουν παλι ανωνυμα τα παιδια) , χρονια για να ειναι αριθμημενες οι θεσεις και να μην ορμαμε σαν τους ζουλου.15 για να λειτουργησει online system , και πολλα αλλα.Δε χρειαζεται να τα αναφερουμε ολα αυτα συνεχεια ομως.Ουτως η αλλως δειχνουμε τη στηριξη μας με την προσελευση.Οχι ομως και να μας κοροιδευουν. (του χρονου αν θελετε καποιον για το official site ωστε να ειναι και ανταξιο του φεστιβαλ , βαλτε καμια ανακοινωση μαζι με τους εθελοντες)
    Και τωρα συγνωμη θα σας αφησω να δω την εθνικη , μιας και δεν βγαινω και πολυ οπως ειπε και ο αγενεστατος ανωνυμος πιο πανω( αν εχω κανενα ορθογραφικο να μου το πεις ετσι, greeklish μπαμπινιωτη? )
    Αλεξανδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Xmmm, egw molis eida thn allagh sthn hmeromhnia ths tainias moon. Ti ginetai paidia pou thn idia mera exw hdh proagorasei eisitirio gia to informants sto attikon? Sorry pou tha griniaksw ki egw alla einai dunaton prwta na ginetai h propwlhsh kai meta na allazoun oi hmeromhnies? Mporw na ta epistrepsw ta eishthria kai na parw ta xrhmata nou? kai telws pantwn ta diavazei kaneis ta sxolia edw pera ektos apo mas tous talaipwrous?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. * telos pantwn ( mh vgalei ftuktaines ki o mpampiniwths)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Mary, η αλλαγή ανακοινώθηκε ταυτόχρονα με την έναρξη της προπώλησης των εισιτηρίων και τα ίδια τα εισιτήρια επάνω έγραφαν εξαρχής τη σωστή ημερμηνία προβολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ta eisithria mporei na to egrafan alla egw to programma pou exw sto xeri mou grafei tetarth 23 kai sorry alla exw na kanw ki alla pragmata po to na mpainw kathe mera sto site tou aiff gia na dw mhpws exei allaksei kamia hmeromhnia. Egw apla phra eishthrio gia to moon kai meta anakalupsa oti einai telika thn kuriakh 20. Kai shmera pou phga sto danao mou eipan oti de mporw na parw pisw ta xrhmata mou. Any solutions upeuthunoi tou festival?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Mary, άρα αφού αγόρασες εισιτήριο για το Moon θα είδες πάνω του την ημερομηνία που αναγραφόταν. Επίσης η σχετική ανακοίνωση έγινε στο site του aiff, έγινε εδώ, έγινε σε εφημερίδες, αναρτήθηκε στους κινηματογράφους. Αλλαγές συμβαίνουν για λόγους πάνω από τις δυνάμεις μας πολλές φορές, και δε νομίζω οτι η συγκεκριμένη θα μπορούσε να έχει επικοινωνηθεί ακόμα περισσότερο με κάποιον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Paidia ftiakste to online buying...tha lythoun ta xeria olwn...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Gia na mhn to kourasoume allo thodori mou , den phga egw na parw ta eisitiria giati douleuw opote to atomo pou ta phre apla zhthse eishtiria gi'autes tis tainies. Auto pou rwtaw egw twra einai giati na mh mporoun na mou epistrafoun ta xrhmata. Outws h allws ta eisithria tha poulhthoun. Giati prepei na mpw sth diadikasia na psaksw atoma na ta dwsw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ena tilefwno gia plirofories den uparxei??den to sikonoun edw kai dyo meres se kanena apo ta cinema oute stis tilefwnikes kratiseis!!!pame kala!!!!???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. 2103223852 είναι το τηλέφωνο των γραφείων του Φεστιβάλ στον Ιανό, λειτουργεί 10 με 6 καθημερινά εκτός Κυριακής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Mary, έλα βρες μας στον Δαναό αν μπορέσεις και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, δεν ξέρω τι άλλο σίγουρο υπάρχει να σου πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή