Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΙ Ο ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας αναγκάζεται να χαλάσει την έκπληξη που ετοίμαζε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου με την «ταινία έκπληξη» και να ανακοινώσει και επισήμως ότι η ταινία αυτή είναι ο βραβευμένος στο φεστιβάλ Καννών «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου. Λίγο ο τελικός του eurobasket (φανατικός της Εθνικής ο σκηνοθέτης), λίγο η καθυστέρηση μιας άλλης ταινίας, λίγο το ότι το είχε μάθει πια όλη η Αθήνα, το φεστιβάλ αποφάσισε όχι μόνο να σπάσει το μυστικό αλλά και να αλλάξει την ημερομηνία προβολής.

Έτσι την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 22:30 στον ΔΑΝΑΟ όπου είχε προγραμματιστεί η «ταινία έκπληξη» θα προβληθεί το αριστουργηματικό «Moon» του Ντάνκαν Τζόουνς (ο γιος του Ντέιβιντ Μπάουι είναι αυτός) ενώ την Τετάρτη 23 του μήνα 22:30, και πάλι στον ΔΑΝΑΟ βέβαια, ο «Κυνόδοντας».

7 σχόλια:

  1. "ας απευθυνθούν ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟΝ στους υπευθύνους του φεστιβάλ"

    γυρεύετε φουρτούνες μου φαίνεται... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπη σας! Το λιγοτερο...
    "για πρώτη φορά φέτος θα προβληθούν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ξεχωριστές ταινίες από το ιδιαίτερο «Φεστιβάλ Αναπηρίας», που διεξήχθη τον Ιούνιο, με «ψυχή» της διοργάνωσης τη Μαίρη Παπαλιού. "
    Μαλιστα, πολλα μπραβο σε αυτους που προβαλουν αυτες τις ταινιες, σε κινηματογραφους ΜΗ προσβασιμους για ατομα με κινητικη αναπηρια. Συγχαρητηρια!

    Σε καθε αναρτηση θα γραφω το ιδιο σχολιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά δεν συζητάω την αρπαχτή που θέλουν να κάνουν οι εταιρείες διανομής με το ΄΄ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ''.Ακου δεν ισχύουν οι κάρτες.
    Ασε καλέ που περίμενα να δώ ταινία έκπληξη όντως(Βright star,Precious...)και όχι αυτό.Πολύ έκπληξη!!!!!!!Να το δείτε μόνοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. den isxuoun oi kartes deiarkias :S:S tlk to festival krivei polles ekplh3eis apogohteushs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σιγα το κυνοδοντα
    απ'το τρειλερ μου φανηκε σαν την αλλη σαχλαμαρα (και καλα αβαν γκαρντ και διεθνως φεστιβαλικη) με την σωτηρια λεοναρδου που παιξατε πριν χρονια και ολο το σινεμα γελαγε, οι μισοι εφυγαν πριν τελειωσει το φιλμ και στο τελος οι συντελεστες εφυγαν χωρις να πουν κουβεντα στο κοινο.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΟ WHERE THE WILD THINGS ARE?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1.Το WHERE THE WILD THINGS ARE θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στην Αμερική στις 16 Οκτωβρίου. Αρχικά τα σχέδιά τους ήταν να την βγάλουν νωρίτερα κι έτσι μας είχαν υποσχεθεί ότι θα μας την έδιναν. Αργότερα τα σχέδια άλλαξαν και δεν θέλουν να την δείξουν εκτός Αμερικής πριν τις 16 Οκτωβρίου.

    2.Αγαπητέ alexisvas, ο ΔΑΝΑΟΣ μπορεί μεν να μην είναι προσβάσιμος σε άτομα με αναπηρία, το Φεστιβάλ όμως έχει ήδη κατασκευάσει ειδική ράμπα η οποία θα χρησιμοποιηθεί και φέτος και στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H tainia ekplhksh, kata to "kinder" ekplhksh kai h allagh hmeromhnias ths mas xalase ta sxedia. Ti sas hrthe n'allaksete th nhmeromhnia tou moon telos pantwn?

    ΑπάντησηΔιαγραφή