Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Μέρα Νο 1

Μία προβολή πλήρους συναισθηματικής φόρτισης στο 20.000 Miles Ahead: A Last Drive Story, μπόλικο αλκοόλ με υπέροχες μουσικές από τον Θανάση στο Toy, η πρώτη επαφή του ελληνικού κοινού με τον κινηματογράφο του Σιόν Σόνο, η επιστροφή του θανατηφόρου Μουσακά, μερικά μόνο από τα στιγμιότυπα που έρχονται στο μυαλό μετά από μία υποτυπώδη ξεκούραση. Θα επανέλθουμε με περισσότερα σύντομα. Φιλική συμβουλή. Αν θέλετε να δείτε απόψε τα Suicide Circle, Dead Snow και Julie & Julia σπεύσατε-έχουν απομείνει ελάχιστα εισιτήρια. Οι προβολές του αφιερώματος στον Ζμπιγκ και του Grey Gardens (αμφότερα σε Δαναό 2) είναι ήδη με εξαντλημένα όλα τα εισιτήρια.

11 σχόλια:

  1. Μια χαρά όλα μέχρι στιγμής.Taking Woodstock kai Julie and Julia απόλυτα επιτυχημένες επιλογές.bravo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι, δεν ήξερα που αλλού ν' αναρτήσω το παράπονό μου, οπότε επέλεξα το πιο πρόσφατο ποστ. Σήμερα το μεσημέρι (Σάββατο, 19/9) κατέβηκα στον Ιανό για το masterclass του Greenaway και για να πάρω τα εισιτήρια της ημέρας για το Δαναό. Με λύπη μου πληροφορήθηκα ότι το ταμείο του Δαναού στον Ιανό, που επιτέλους λειτουργήσατε από φέτος, ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ επειδή "είναι Σάββατο". Επιπλεόν, τα εισιτήρια θα μπορούσα να τα προμηθευτώ από το Δαναό από τις 5μμ και μετά! Έλεος! Χάθηκε ο κόσμος δηλαδή να υπάρχει το ταμείο και το Σ/Κ, όταν μάλιστα πρόκειται για τις μέρες με την αυξημένη κίνηση; Ή, να φροντίσει ο Δαναός και ο Αττικοναπόλλωνας να υπάρχει κάποιος από το μεσημέρι, πχ 12, που να βγάζει εισιτήρια για τη διάρκεια των λίγων ημερών του φεστιβάλ; Δηλαδή το φεστιβάλ σταματάει το Σ/Κ και πιάνει πάλι δουλειά από Δευτέρα; Για κάτι τέτοια ακριβώς είναι που δε θα γίνετε ποτέ το μεγάλο φεστιβάλ της Αθήνας που τόσα χρόνια ονειρεύεστε. Επειδή όσο αυξάνουν οι φιλοδοξίες σας, τόσο μικραίνει το φιλότιμό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι οτι δεν έχουμε ίχνος από φιλότιμο. Τα κάνουμε όλα για το ελκυστικό 24/7 ωράριο αυτής της δουλειάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα ακριβώς εκεί έγκειται το πρόβλημα. Ότι δηλαδή έχουν ένα μικρό αριθμό ανθρώπων να εργάζεται ή να "εθελοντίζεται" για το φεστιβάλ με αποτέλεσμα και απαιτούνται πολλές ώρες εργασίας και να μην καλύπτονται όλες οι θέσεις. Το παραπάνω παράπονό μου σε καμία περίπτωση δεν απευθυνόταν στα παιδιά που σκίζονται στην κυριολεξία για να καλυφθούν τα ακάλυπτα! Είναι θέμα οργάνωσης και όχι προσωπικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα!! Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και φέτος!!

    Μια ερώτηση, εάν και εφόσον θα μπορούσατε να απαντήσετε: Χτές πήγα στην αίθουσα Απόλλων επί της Σταδίου να δω το Suicide Circle, ένα πολύ καλό ιαπωνικό θρίλερ. Δυστυχως για λόγους άγνωστους προς εμένα όποτε έδειχνε κουβάδες αίματος από τις συνεχείς αυτοκτονίες, η περισσότερη αίθουσα ξεκαρδιζόταν στα γέλια... Δεν τους κατηγορώ, απλώς δεν βλέπω τι το αστείο έχει ένα θρίλερ (με κοινωνική κριτική κατά την άποψη μου) με θέμα τις αυτοκτονίες στην Ιαπωνία, μια χώρα όπου το ποσσοστό των αυτόχειρων επί του συνολικού πληθυσμού είναι δυστυχώς το μεγαλύτερο στον κόσμο.
    Ίσως εγώ να έκανα λάθος, αλλά είχα την εντύπωση πως πήγαινα να δω ένα σοβαρό θρίλερ (και όντως έτσι ήταν, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια), όχι κανένα exploitation θρίλερ γεμάτο κωμικούς θανάτους... Δηλαδή για να μην γελάνε σε θρίλερ οι Έλληνες κάγκουρες πρέπει να κόβονται φέτες οι πρωταγωνιστές σε ταινίες στιλ Saw, Hostel...;;

    Αυτά και ευχαριστώ για το χρόνο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όντως απουσιάζει πραγματικά το φιλότιμο όταν κάποιος απαντάει 5 παρά τα ξημερώματα σε κάποιο σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ποιος απάντησε 5 παρά σε σχόλια ρε παιδιά και δεν το πήρα πρέφα... manoli (ohi Kran) μαλλον τα έμπλεξες λίγο. την αλλη φορά μη βιαστείς να υπερασπιστείς τόσο αντανακλαστικά χωρίς να έχεις διαβασει με προσοχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει μία απάντηση μετά το πρώτο σχόλιο από μένα και έχει γίνει 5 παρά τα ξημερώματα-δε νομίζω να τα έμπλεξα ειλικρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Anyway, ευχαριστώ τον/την ανώνυμη για τη διευκρίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. επι του θέματος ρε manoli (oxi kran), τόσο δύσκολο είναι να πεις ότι ναι κάναμε λάθος, του χρόνου θα το κλάνουμε καλύτερα.
    Δεν ενδιαφέρει κανένα τι ώρα απαντάς και τι ώρες δουλεύεις είναι επιλογή σου.
    Εμάς μας ενδιαφέρει μετα από 15 χρόνια να έχουν λυθεί τα πιο βασικά, τα οποία δεν τα έχετε λύσει, ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή