Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Noodle time



Συνεχίζω την αναφορά σε ταινίες του προγράμματος, χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο. Αυτή τη φορά πάμε Κίνα μεριά, για την ακρίβεια Κίνα και Χονγκ Κονγκ αφού η πρώην βρετανική αποικία εξακολουθεί να θέλει να αποκαλείται έτσι. Το Ατύχημα παίχτηκε πριν λίγες μέρες στη Βενετία και άρεσε, ελπίζω να αρέσει κι εδώ. Η ιστορία για έναν επαγγελματία δολοφόνο που σκοτώνει σκηνοθετώντας απίστευτα ατυχήματα και παράλληλα νιώθει και τύψεις για ό, τι κάνει. Πραγματικά μια πολύ ενδιαφέρουσα φετινή πρόταση. Από τη μαμά Κίνα είναι η επιβλητική Πόλη Της Ζωής Και Του Θανάτου. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα μπορεί και να είναι από τα πιο "δυσκολοχώνευτα" έργα φέτος, αφού αναφέρεται στην καταστροφή της πόλης Νανκίν από τα Ιαπωνικά στρατεύματα. Η Ιαπωνία δεν έχει ζητήσει ακόμα επίσημα συγνώμη για όσα έγιναν εκεί τότε, η βία δεν είναι τόσο γραφική όσο ψυχολογική και τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψετε μόνοι σας. Πρόκειται πάντως για μάθημα κινηματογράφου.

2 σχόλια:

  1. Ήθελα να ρωτήσω αν έχει προγραμματιστεί για να παιχτει στα σινεμά το χειμώνα κάποιο από τα δύο έργα..Ενδιαφέρομαι να δω και τα δύο αλλά επειδή εργάζομαι θα προτιμούσα να δω ένα από τα δυο..If it isn't too much

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με λύπη, αλλά και υπερηφάνεια, μπορώ να σου πω πως μέχρι στιγμής καμμία από τις δύο ταινίες δεν έχει διανομή στην Ελλάδα. Εάν αυτό συμβεί μετά τις Νύχτες δεν μπορούμε να το ξέρουμε τώρα, οπότε προς το παρόν μπορείς να τις δεις μόνο εδώ.
    Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή