Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Συνωστισμός στον ΚΥΝΟΔΟΝΤΑ

Για όλα τα λάθη που γίνονται σε ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ την ευθύνη έχει ένας και μόνο ένας: ο καλλιτεχνικός διευθυντής. Άρα ο μόνος υπεύθυνος για το λάθος που έγινε χθες στην πρεμιέρα του «Κυνόδοντα» είμαι εγώ. Για την ακρίβεια, γύρω στα 50 άτομα που είχαν αγοράσει εισιτήρια για την προβολή είτε δεν κατάφεραν να μπουν είτε κάθισαν στο πάτωμα. Φυσικά ζητάω συγνώμη προσωπικά από τον κάθε έναν από αυτούς, μολονότι γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι αρκετό.
Αν, παρόλα αυτά, κάποιοι από εσάς τους 50 πιστεύετε ότι υπάρχει τρόπος να βρεθεί ένα είδος (οποιοδήποτε) αποζημίωσης, ελάτε να με βρείτε στις αίθουσες ή στον ΙΑΝΟ. Που ξέρεις, μπορεί και να βρεθεί καμιά λύση. Αν πάλι δεν βρεθεί, το είπαμε: το λάθος δικό μου. Και η ευθύνη. Και η συγνώμη.

Ευχαριστώ.

Ορέστης Ανδρεαδάκης

121 σχόλια:

  1. ανδρεας γεωργιου, δημοσιογραφος24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:25 π.μ.

    Η συμπεριφορα σας ειναι κατι παραπανω απο αλλαζονικη. Τα ατομα με εισιτηρια που δεν μπηκαν , γιατι εσεις κρίνατε σκόπιμο να εξυπηρετησε τις δημοσιες σχεσεις σας και απλα δεν διαπληκτιστηκαν μαζι σας ηταν αρκετα περισσοτερα. Αφήστε τις δακρυβρεχτες δηλώσεις και εξηγήστε μας πως θα παραλαβουμε τα λεφτα μας πίσω . Μια ωραία πρόταση μιας και προβληματίζεστε θα ήταν να χαρίσετε απο τώρα διαρκείας για το επόμενο φεστιβαλ για οσους ταλαιπωρήσατε εχθες με τις επιλογές σας. Αν βεβαια γίνει αυτό γιατί μετα και το χθεσινο μπαχαλο θα πρεπει να το σκεφτείτε πιο σοβαρα. Σιγουρα χάσατε πολλους απο τους απλους θεατές -χορηγούς- των τόσο χρόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ημουν χτες στην εισοδο και δεν ζητησα καν την προσκληση που εδινες. Δεν με ενδιαφερουν καν τα 6 EUR οταν γινεται τετοιο μπαχαλο. Αφενος να πειτε στην 'εταιρία παραγωγής' οτι οσο συμπεριφερονται ως μικροπαρείτσα, αντιστοιχα θα πηγαινουν και οι ταινιες τους. Οσον αφορα το φεστιβαλ, ελπιζω να μην γινει το ιδιο στην λήξη και να καθισουμε στις εγκαιρα προαγορασμενες θεσεις μας. Θα το καταφερεις αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ. Ανδρεαδάκη,

    το "λάθος που έγινε χθες", όπως το ζήσαμε εμείς από την άλλη πλευρά, το περιγράφω στο δικό μου σχετικό post: http://nassoskappa.com/weblog/2009/09/απόστημα-στον-κυνόδοντα/

    Είναι κρίμα για μια τέτοια διοργάνωση να ζει τέτοια απαράδεκτα σκηνικά. Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω σχόλια, και περιμένω την αντίδρασή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "λάθος"; Δηλαδή "κατά λάθος" αποφασίσατε απροειδοποίητα να κλείσετε πέντε σειρές στην πλατεία για να καθήσουν αυτοί με τις προσκλήσεις και να αφήσετε όσους είχαν εισιτήρια να κόψουν το λαιμό τους; Δηλαδή κάνατε "λάθος" στην πρόσθεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήμουν κι εγώ μία από τις ταλαίπωρες και συνάμα αγανακτισμένες φιγούρες που αποφάσισαν να μην υποστούν το ρεζιλίκι του "μπαίνω μετά την έναρξη της ταινίας και κάθομαι όρθια ή στο πάτωμα" σε συνδυασμό με την προκλητική αδιαφορία του κ.Ανδρεαδάκη, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει το φιάσκο- είτε δικό του είτε της κινηματογραφικής του παρέας-. Το αστείο και παράλογο είναι ότι υπήρξα και η πρώτη που αγόρασα τα εισιτήρια για τον Κυνόδοντα (αποδεδειγμένο)και τελικώς δε μπήκα. Δεν υπάρχει θέμα "αποζημίωσης" όταν κάποιος βρίσκεται αντιμέτωπος με γελοίες και μη επαγγελματικές συμπεριφορές. Φαντάζομαι ότι τα όσα λέγονται εδώ δεν θα επηρεάσουν κανέναν μα κανέναν υπεύθυνο, οπότε απλά θα ήθελα να εκφράσω για άλλη μια φορά την πλήρη απογοήτευσή μου προς ένα θεσμό που νόμιζα (ίσως και να ελπίζω ακόμη) ότι θέλει να "μεγαλώνει" όμορφα και στρωτά.
    Σας ευχαριστώ,
    Ευδοκία Πρέκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και βεβαίως εμείς οι "50" –τουλάχιστον, έχω την αίσθηση ότι ήμασταν πολύ περισσότεροι- που είχαμε στηθεί τόσες ώρες για να πάρουμε το εισιτήριο από το Δαναό-αφού ως γνωστόν το ηλεκτρονικό πωλητήριο στη συγκεκριμένη αίθουσα δεν λειτουργούσε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ- βλέπαμε μπροστά στα μάτια μας να "μπάζονται" διάφοροι "διάσημοι" από τη διπλανή πόρτα-προφανώς για να καθίσουν στις θέσεις μας- χωρίς ούτε καν προσκλήσεις, την ίδια ώρα που μας ζητούσατε "συγνώμη" και μας φράζατε την είσοδο. Η απόλυτη υποτίμηση του πραγματικού κοινού του φεστιβάλ λοιπόν, αφού αυτές τις διάσημες/ους κυρίες και κυρίους αν και βρέθηκα σε τόσες ταινίες στο φεστιβάλ σας φέτος δεν τους είδα πουθενά αλλού. Σαφώς και δεν μπορώ να πιστέψω ότι πρόκειται για λάθος αλλά για κατάφορη κοροϊδία. Σας παρακολουθώ απ' όταν ξεκινήσατε και ομολογώ ότι μετά το χθεσινό πραγματικά δεν θέλω να ξαναπατήσω στο φεστιβάλ σας. Ντροπή σας και κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενώ μας είχατε μπροστά σας στην πόρτα τόση ώρα, δεν δώσατε ούτε μία εξήγηση, ούτε μας δώσατε την επιλογή. Να κάτσουμε στο πάτωμα ή τί; Μας βάλατε στην αίθουσα σαν λαθρεπιβάτες. Και δε λέω μεγάλη η επιτυχία του Κυνόδοντα και μπράβο, σπάνια βλέπεις θεατές να κάθονται στο πάτωμα να δουν μια ταινία, η συμπεριφορά σας όμως ήταν απαράδεκτη. Χαρακτηριστικα θυμάμαι που πήγατε να τραβήξετε το πάσο από δημοσιογράφο που επίμονα ζητούσε εξηγήσεις.
    Στην τελική ας μην εκδίδατε εισητήρια, ας κάνατε μια ιδιωτική προβολή.
    Εργάζομαι στη LifO και θα μπορούσα να έχω free για όσες ταινίες ήθελα να δω, όμως αποφάσισα φέτος πως ήθελα να αγοράσω τα εισητηριά μου για να είμαι σίγουρος πως θα δω αυτά που θέλω (σε κάθισμα). Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ftasate sto shmeio na petaksete kai anthrwpous pou stithikan stin oura na vgaloun eisitiria apo tis theseis tous gia na katsoun osoi tsimpisan "prosklisi" tin teleutaia stigmi?e re glentia!!
    kyrie andreadaki mias kai den yparxei pouthena mail epikoinwnias mazi sas , an kai eiste o dieythintis tou festival , kai thelw na elpizw oti toulaxiston tha diavasete ta sxolia edw pera(leme twra ) , mpeite ston kopo na diavasete kai ta sxolia pou exoun ginei se auto to blog gia to festival (to pws tha ta vreite einai ena thema , mesa se auto to baxalo pou epileksate gia tropo epikoinwnias )mpas kai diorthwsete tipota apo ola auta tou xronou.(i elpida pethainei teleutaia, oso zw elpizw klp )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν «κάναμε “λάθος” στην πρόσθεση» ρωτάει ο Ανώνυμος @1130 π.μ. Ε, ναι κάναμε λάθος στην πρόσθεση. Τόσο απλό και τόσο γελοίο! Και οι μόνοι που δεν έφταιγαν ήταν οι θεατές που έμειναν απ΄ έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παιδια υπαρχουν και χειροτερα...
    θα μπορουσατε να βλεπατε την ανεκδιηγητη κακογουστια του παναγιωτατου(τα εισαγωγικα βιντεακια με τα ταλαιπωρα κοριτσακια που εψαχνε ευκαιρια να τα γδυσει ηταν ολα τα λεφτα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποτέ ομως δεν ζητησες συγγνωμη για την ελλειψη προσβασιμοτητας για ατομα με αναπηρία, ουτε για την κοροιδια της ενοτητας "ντοκιμαντερ κ αναπηρια" σε ενα φεστιβαλ που δεν σεβεται κανεναν αναπηρο. Ισα ισα μας δουλευετε βαζοντας ειδικη ραμπα στο Δαναο μονο για εκεινη τη μερα!!
    Πολυ ξεφτιλισμενη λογικη....
    Αλλα ετσι ειναι. Προτιματε να σας βριζουν παρα να προσπαθειτε να διορθωσετε τα χοντρα λαθη σας. Οπως επισης και ποτε δεν απαντατε ουσιαστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ήμουν κι εγώ απ΄ έξω, αλλά κάπως πιο τυχερός, αφού μπήκα την τελευταία στιγμή, την ώρα που έπαιζαν τα γράμματα και κάθισα στο πάτωμα. Καταθέτω όμως κάτι που είδα με τα μάτια μου την ώρα που έμπαινα. Είδα τον Λάνθιμο περιστοιχισμένο από ανθρώπους του φεστιβάλ και του κινηματογράφου (τον αδύνατο ψηλό κύριο με που όλοι μας βλέπουμε στην είσοδο) να τον παρακαλούν να δεχτεί να προβληθεί η ταινία του στον ΔΑΝΑΟ 2, που εκείνη την στιγμή ήταν άδειος. Και ο κύριος Λάνθιμος αρνιόταν πεισματικά. Δεν άκουσα τις δικαιολογίες του γιατί έτρεξα να μπω στην αίθουσα. Και ρωτάω: αφού ακυρώθηκε η προβολή στον ΔΑΝΑΟ 2, γιατί δεν έγινε εκεί η προβολή του Κυνόδοντα. Ποιος και γιατί δεν ήθελε να γίνει η προβολή;
    Α, και κάτι σημαντικό. Μην ανησυχείτε που την χάσατε. Μάπα το καρπούζι. Και ο μόνος που το κατάλαβε όταν όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι παραληρούσαν στις Κάννες ήταν ο Μικελίδης στην Ελευθεροτυπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tα λάθη γίνονται και είναι λογικό. Το κακό είναι οτι δε αλλάζει κάτι όταν τα θίγουμε. Δεν ξέρω αν φταίει ο Ανδεραδάκης προσωπικά και ειλικρινά (ακόμα κι αν φταίει) τον λυπάμε που βρίσκετε σε αυτή την απολογητική θέση. Ομως είναι τεράστιο λάθος να προτίνουμε αποζημιώσεις οποιασδείποτε φύσης σε οποιονδείποτε.

    Υποτίθεται οτι το φεστιβάλ απευθύνεται σε καλλιεργημένους ανθρώπους που δεν κάνουν αυτη τη φασαρία για τα 6 ευρώ.

    Επειδή φέτος δεν θα γίνει κάτι, η μονη αποζημίωση είναι του χρόνου να είναι κάπως καλύτερη η διοργάνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. AIFF@1217: Οχι, δεν είναι "τόσο απλό". Κλείσατε τελευταία στιγμή πέντε σειρές για τους celebrities και πετάξατε έξω όσους είχαν εισιτήρια για τις θέσεις αυτές. Αυτό δεν είναι λάθος στην πρόσθεση. Και όχι, δεν είναι και τόσο αστείο να φτύνεις και να υποτιμάς το κοινό. Ανώνυμος@1130

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμφωνώ με το μάπα και επαυξάνω! Δεν ξέρω τι έγινε απ΄ έξω διότι μπήκα κανονικά και κάθισα κανονικά. Αν είναι πάντως όπως τα λέτε, είναι απαράδεκτο. Τι σαχλαμάρα όμως η ταινία! Ψευτο-μπουνιουέλ 40 χρόνια μετά και δήθεν σουρεαλιστικοί συμβολισμοί. Ποιος τα παίρνει σοβαρά τα βραβεία των Καννών όμως; Ξεχνάτε ότι το Μια αιωνιότητα πήρε τον Χρυσό Φοίνικα. Και μην μου πει κανείς εδώ μέσα ότι ήταν καλή ταινία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα κύριε Ανδρεαδάκη,

    η μοναδική λέξη που τριγυρνά στο μυαλό μου από χθες το βράδυ είναι ΞΕΦΤΙΛΑ.Αυτό αισθάνομαι για εσάς και για το φεστιβάλ που τόσο όλοι υποστηρίζουμε.Το λάθος που τόσο εύκολα προσπαθείτε να πετάξετε από πάνω σας δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.Το γνωρίζατε από πριν και δεν κάνατε τίποτα για να το λύσετε.Το μόνο που κάνατε είναι διακρίσεις μεταξύ του απλού θεατή που στάθηκε με υπομονή στην ουρά και ΠΛΗΡΩΣΕ για τα εισιτήρια του και ''φίλων'' σας που προσκαλέσατε στην ''ιδιωτική'' σας προβολή...βεβαία δεν έχω παράπονο-μας δίνατε ώς αντάλλαγμα κάτι κάρτες εισόδου για τις επόμενες ημέρες ή όπως μου είπατε δωρεάν συνδρομή για το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ για ένα χρόνο...μα καλά δεν ντρεπόσασταν όταν τα λέγατε;πόσο χρονών είστε;ποιος σας δίνει το δικαίωμα να μας αντιμετωπίζετε σαν 12χρόνα...ας ελπίσουμε(για σας) ότι δεν θα συμβεί τίποτα στις επόμενες ταινίες...λυπάμαι ειλικρινά...και πιο πολύ λυπάμαι εσάς που δεν μπορέσατε να επιδείξετε τον αντίστοιχο σεβασμό σε όλους μας.Καλή προβολή κύριε Ανδρεαδάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ε, όχι και μάπα ρε φίλε. απλώς μπούρδα ήταν το ταινιάκι. χε χε χε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λυπαμαι πολύ αλλά δεν μπορειτε να ισχυριζεστε λαθος οταν υπαρχει επιλογή! ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ να δωσετε τις θεσεις μας σε καποιους άλλους...φανταζομαι πως σκεφτηκατε πως εκεινοι ειναι πιο σημαντικοι απο εμας τους ''ανώνυμους'' που δεν εξυπηρετουμε καποιο συμφερον ή τις δημοσιες σχέσεις σας...και ταυτοχρονα ακουστηκε να λετε -με συγκαταβατικο ειναι η αληθεια ύφος- ότι φταιμε και εμεις που ήρθαμε στις 22:15 και όχι νωριτερα! Όταν έχω προαγορασει και επιλεξει τη θεση μου αφου εχω στηθει μιαμιση ωρα στην ουρα ειναι τουλαχιστον προσβλητικο να συμπεριφερεστε έτσι. Ειχαμε θεσεις και τις δωσατε σε αυτους που επιλεξατε. Και δεν βλεπω κανενα λαθος σε αυτο. Εκτος απο αυτο το blog δεν βλεπω καποιον άλλο τροπο διαμαρτυρίας, αν και πολύ θα ήθελα η συμπεριφορα σας να γινει γνωστη σε όλους. Και ισως τοτε οι αιθουσες στο φεστιβαλ σας να γεμιζαν μονο με προσκλήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωραιο το ρεπορτάζ από τα εξωτερικά της αίθουσας. θέλετε να σας πω και τι έγινε μέσα; Κάποιος πολύ γνωστός έλληνας σκηνοθέτης (ποιός είναι ποιός είναι:::) κοιμήθηκε τουλάχιστον μισή ώρα. Μετά έλεγε «πόσο ωραία ταινία ήταν». Τι υποκριτές που είναι όλοι αυτοί!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και κάποιος άλλος γνωστός έλληνας σκηνοθέτης που βραβεύτηκε κι αυτός στις Κάννες (whatever, τον Λάνθιμο εννοώ) αρνιόταν πεισματικά να προβληθεί η ταινία στον ΑΔΕΙΟ δαναό 2 παρόλο που κι εγώ πέρασα δίπλα από ανθρώπους του φεστιβάλ και της αίθουσας που είχαν πέσει πάνω του παρακαλώντας τον. Προφανώς την ήθελε άδεια για να παρκάρει το καλάμι του. Και σιγά τη μαλακία που γύρισε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Eίστε απλά γελοίος κύριε Ανδρεαδάκη,όπως γελοία ήταν και η ταινία. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά τα ρεζιλίκια. Κάθε χρόνο τόση ταλαιπωρία για το τίποτα. Τώρα όμως ξεπεράσατε κάθε όριο και δεν θα ξαναπατήσω στο "φεστιβαλ" σας. Ούτε καν στις επόμενες προβολές δεν θα πάω κι ας έχω εισητήρια για να μην δω τις φάτσες σας. Οπότε βολέψτε όποιον θέλετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανωνυμε 15:57 ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ
    πεστα!
    να μου πεις αυτοι την δουλεια τους κανουν ασε που εμας ειναι η τρελα μας
    στον παναγιωτατο ηρθε η κοπελα (η και καλα φανατικη του φεστιβαλ και γιαυτο φανταζομαι καρασινεφιλ) που παρουσιασε την εναρξη και ειπε στις κοπελες διπλα μου "εμφανιζεστε στην αρχη γιατι θελω να παω στο παρτυ"
    χαχαχαχαχαχχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μερικοί προτιμούν να ζητήσουν μια συγνώμη εκ των υστέρων, παρά να κάνουν αυτό που πρέπει την ώρα που πρέπει.

    Να σηκωνόντουσαν εκείνοι που δεν είχαν τις προσκλήσεις.

    Όσο για το είδος της αποζημίωσης? Να κάτσεις να περιμένεις σε μια ουρά για κανά δύωρο μήπως θυμηθείς από που προέρχεσε και να αποφεύγεις να αυτοαποκαλείσαι Καλλιτεχνικός Διευθυντής στις 3 τα ξημερώματα!

    Επειδή πάντως θα ξαναέρθω με τη παρέα μου γιατί έχουμε ΑΓΟΡΑΣΕΙ κι άλλα εισητήρια, φρόντισε να ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ.

    Δε θα έχει γέλιο να σκάσει κι Αστυνομία να δώσει λίγη αίγλη στη διοργάνωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εντάξει μην κάνετε έτσι ρε παιδια σε κανά μήνα θα βγει κανονικά η ταινία..Να χάνατε και τίποτα..Περίμενα μήπως κάνουν κανά Q&A αλλά τα πρια μου..Τρέχαν έξω όλοι οι γνωστοί να πιάσει ο ένας τον κλο του άλλου..Πάντως είχε γέλιο η ταινία.Λίγο Χάνεκε λίγο Ρευγαδος λίγο eightίλα..Καλό ήταν αν και άπατο θα πάει..Το καλύτερο ήταν για την συνδρομή του ΣΙΝΕΜΑ..Αφού δε διαβάζευται αν δεν έχει Aspergers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Λετε λετε λετε λετε.. τι λετε? δεν θα ξαναπατε στο φεστιβαλ? τρομαξε τώρα ο "θεσμος"... ειστε γελοιοι.

    ειναι κλασικη φαση σα να λεμε το κινημα των blogger ... βαζουν ολοι μαυρα και πανε στο συνταγμα για τα καμενα δεντρα. Λυπαμαι που θα σας απογοητευσω αλλα τιποτα δεν θα κανετε.

    Το πολυ πολυ να μην πατε 10 απο σας να δειτε άλλη ταινια. Του χρονου παλι εδω θα είστε και θα γκρινιαζετε για κάτι αντιστοιχο.

    Και λυπάμε κι ακομα περισσότερο που δεν έχω κατι να προτίνω και γίνομαι κι εγω γελοίος. Αλλα με σχόλια εδω δεν κανουμε τιπτ.

    Στοιχημα οτι δυο τρεις απο εδω μεσα θα πανε σαν λιμοκοτνόροι το βραδυ να ζητήσουν τσαμπα εισιτηρια για κατι αλλο.

    Τετοιοι ειμαστε, τετοια φεστιβαλ θα έχουμε

    και αλήθεια.. τι δουλεια ειχαμε εκει , να δουμε μια ταινία που θα βγει στο σινεμα ουτως η άλλως? Τόση αγωνία για τον κυυνόδοντα? Ετσι συντηρούμε ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΡΙΤΗ 8/9 αγορα την καρτα διαρκειας 10 ( περιμενοντας στην ουρα )

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/9 πηγα στα ταμεια για να παρω τα εισητιρια μου, πληρωνοντας επιπλεον το εισηριο του κυνοδοντα , για το οποιο δεν εκανα κανενα παραπανο

    ΧΤΕΣ Τεταρτη 23/9 ενω ειχα ενα εξαντλητικο προγραμμα σχολειου και φροντιστιριου ετρεξα κατευθειαν μετα στον κινηματογραφο δαναο για τον κυνοδοντα που περιμενα με ανυπομονησια εδω και 2 βδομαδες.καθως πηγαινα να μπω μεσα μου δωσαν ενα χαρτι το οποιο ελεγε πως δεν 8α τηρηθουν οι αριθμιμενες θεσεις :S και ρωτησα ' δηλαδη παιζει να δω την ταινια ορ8ιος ' και μου απαντησαν ειρωνευτικα ' παιζει να μην μπεις '. τελικα δεν με αφησαν να μπω και ο κυριος ανδρεαδακης μου εδωσε μια καρτα δωρεαν εισοδου για 3 ταινιες :S ενω ολες οι ταινιες ειναι sold out .

    τι να πω , δηλαδη τι να πουμε ολοι αυτοι που κατσαμε εξω ( οι οποιοι ειμασταν πολλοι παραπανω απο 50 ) , βλεποντας ολους τους ' φιλους ' του κυριου ανδρεαδακι να μπαινουν στις αιθουσες , απογοητευτηκα πληρως και ειναι μεγαλη ντροπη για ενα τετοιο φεστιβαλ . ηταν η πρωτη μου χρονια που ηρθα περιμενοντας πολλες καλες εκπληξεις και οχι κακες :/ . πειστευω του χρονου να οργανωθειτε για δικο σας καλο εγω δεν προκειται να ερθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητοί 'σινεφιλ', θα έπρεπε να το περιμένετε αφού κάθε χρόνο πολλές παρόμοιες μπαλαφάρες γίνονται. Γι'αυτό εγώ και πάρα πολλοί άλλοι ομοιδεάτες δεν πατάμε εδώ και χρόνια. Μια συμβουλή: Ούτως ή άλλως πάνω απο το 90% των ταινιών μεγάλου μήκους που προβάλλονται είναι διαθέσιμες σε torrent ή θα βγουν πολύ σύντομα στους κινηματογράφους. Μην ξανασχοληθείτε με αυτούς τους κυρίους και αρχίστε τα downloading να βρείτε την υγειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Ανώνυμος [24 Σεπτέμβριος 2009 2:35 μμ]

    Κατ'αρχήν για την ταινία, δεν έχει σημασία αν είναι καλή ή κακή ούτε αν θα βγει μετά στη διανομή. Μ'αυτή τη λογική όλες οι ταινίες είναι στα torrent.

    Κανείς δεν πρότεινε άσκοπες λύσεις όπως σιωπηρές μαυροφορεμένες διαμαρτυρίες. Το να μη πάμε 10 (κι αν το πούμε και σε άλλους 10 και σε άλλους 10 κλπ.) είναι μια πρώτη κίνηση. Κίνημα blogger ΔΕΝ υπάρχει. Υπάρχει όμως αντίδραση σε κάθε γελοία προσπάθεια εξαπάτησης και εκμετάλευσής μας.

    Για τον όποιο διαμαρτύρεται και τελικά πάει να ζητήσει δωρεάν εισιτήρια είναι απλά ένας κακός οπορτουνιστής και καλό είναι να μη κάνουμε γενικεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. elpizo na mi ginei to idio kai me ti teleti liksis giati tote tha xoyme asxima kseberdemata... pantos afti ti fora tha xoyme mazi mas kai giaoyrtia.

    By the way i tainia megali patata. alla an exeis kales dimosies sxeseis , ola ta alla mpainoyn se defteri moira......Etsi den einai Oresti?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο TsoGlan (όνομα και πράγμα...) υπογραμμίζει,

    Παλι καλά που πήγα μισή ώρα νωρίτερα και μπόρεσα - με αρκετο σπρώξιμο - να περασω την γυαλινη πορτα του Δαναου!

    Δυστυχώς το ακρως σκλαβωτικό/απολογητικο χαμογελο της κοπέλας στην πόρτα που ζητουσε προκαταβολικά συγνώμη για τους λανθασμένους χειρισμούς των εκάστοτε υπευθύνων σε σχέση με προσκλήσεις για ψευτοcelebrities, κοινών θνητών εισιτήρια και δημόσιες σχέσεις wanna-be καλλιτεχνικών διεθυντών, δεν ήταν αρκετό να απαλύνει τον θυμό μου.

    Αν και ήθελά πολύ να γίνω Ελληνάρας εντός της αίθουσας (με εισιτήρια αγορασμένα προ δύο εβδομάδων για τις πιο κεντρικές θέσεις που ποτέ δεν χάρηκα...), ευτυχώς που κάποιος/οι μου θύμισαν σε ποια χώρα ζω και αρκέστηκα στο δικό τους ρεζιλίκι.

    Και όλα αυτα για μια ταινία που αν και σόκαρε ποικιλλοτρόπως της έλειπε όχι μόνο το closure (που ίσως η περιορισμένη νοημοσύνη μου να μην μου επέτρεψε να συλλάβω - σε αντίθεση με αυτους που ζητωκραύγαζαν "ΜΠΡΑΒΟ" στο τέλος της ταινίας προσποιούμενοι ότι κατάλαβαν τα πάντα...) αλλά και το ουσιαστικό μήνυμα ενός σκηνοθέτη που - ας μην ξεχνάμε - θα πρέπει να προσπαθεί να κάνει "τέχνη"... You know, την 7η...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ξέρετε πιο είναι το πρόβλημα αγαπητοί? Όχι ότι μείναμε έξω όλοι εμείς χτές για να χάσουμε μια ταινία που βαφτίστηκε αριστούργημα απλά και μόνο επειδή προβλήθηκε στις Κάννες των χιλίων μαλακιών!
    Το πρόβλημα είναι πως τόσα χρόνια προμοτάρουμε (και εγώ πρώτος με το διαρκείας μου κάθε χρονιά) ένα ανούσιο φεστιβάλ - συνονθύλευμα από avant premiere που εξυπηρετεί τα "κολλητάρια" του και τους δήθεν celebrities! Αντίθετα δε στηρίξαμε άλλες προσπάθειες που δυστυχώς σταμάτησαν! Θυμάμαι την ουρά στο ΦΙΞ στην προβολή του Proposition, έξω από το Μικρόκοσμο. Και τον υπεύθυνο για την Berlinale in Athens μέσα στο άγχος να προσπαθεί να τους τακτοποιήσει όλους. και επειδή έμεινε πολύς κόσμος εκτός, έκαναν επαναληπτική μεταμεσονύχτια προβολή στο ΙΝΤΕΑΛ! Αυτή ήταν λύση! ΧΤες δηλαδή δεν μπορούσε να προβληθεί ταυτόχρονα στον Δαναό 2? ή μήπως ο κύριος Λάνθιμος δεν ήθελε να χάσει 50 εισιτηριάκια από το blockbuster του. Ντροπή κύριε Ανδρεαδάκη και το δήθεν υστερόγραφο μετάνοιας δεν πείθει κανέναν εδώ μέσα. έξυπνοι άνθρωποι είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Οι συγγνώμες αυτες είναι μάλλον περιττές.
    Όταν δημιουργείτε εις γνώσιν σας αναστάτωση,
    τουλάχιστον μας κοροϊδεύετε όταν ζητάτε και συγγνώμη.
    Λυπάμαι, πάντως, που το φεστιβάλ βάζει έναν
    -οποιονδήποτε- σκηνοθέτη -πόσο μάλλον τον κο. Λάνθιμο- πάνω από τον κόσμο που τόσα χρόνια στηρίζει και κάνει το φεστιβάλ αυτό που είναι -αν είναι- σήμερα.
    Ειλικρινά δε θέλω να καταφύγω στα τετριμμένα με τη συγγνώμη και το φιλότιμο,
    αλλά δυστυχώς αρμόζουν πλήρως στην περίσταση.
    Την όποια εκτίμηση είχα για τον κο Ανδρεαδάκη
    την έφαγε η μαρμάγκα. Ή μάλλον, ο κυνόδοντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ρε παιδιά τέτοιοι σινεφίλ είμαστε τέτοια μας αξίζουν..Θυμάμαι όταν πριν 2 χρόνια ο Μικρόκοσμος είχε ένα φεστιβάλ όπου παιζόντουσαν Φασμπίντερ,Ζουλάφσκι,Β-μούβις του Κόρμαν και άλλα ενδιαφέροντα ήμασταν 5-10 άτομα..Στις Νύχτες Πρεμιέρας που παίζονται τα Τζούλι και Τζούλια,τα αποτυχημένα Αλμοδοβάρ και κάτι αζήτητα Αμερικάνικα γεμίζουν τις αίθουσες οι δήθεν.Αλλά όλος αυτος ο ψευτοντόρος διαφήμιση προσπαθεί να κάνει.Καλά κάνει τη δουλειά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ετσι γινοταν και στο Ιντεάλ στην Berlinale in Athens! βλέπαμε το Container του Μούντισον δέκα νοματέοι και στο Νύχτεσ Πρεμιέρας στο ανεκδιήγητο "A hole in my Heart" γινοταν σκοτωμός! Αλλά ο κόσμος πάει εκεί που πάει ο κόσμος!!! είναι γνωστό αυτό στη χώρα που ζούμε, των fake σινεφιλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Θεώρησα απαράδεκτο το γεγονός ότι η ταινία είχε ξεκινήσει, και δεν θεώρησαν απαραίτητο οι κύριοι στην είσοδο να ενημερώσουν όλους εμάς που τσάμπα περιμέναμε απ' έξω με τα εισητήρια στο χέρι και δεν μας άφηναν να μπούμε μέσα. Τί να την κάνουμε τη μισή ταινία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Επειδή βλέπω να μπαντάρουν επικίνδυνα (στη καλύτερη) προς τις υπερβολές τα σχόλια, προσθέτω κι εγώ μια μαρτυρία. Βγάλαμε εισιτήρια (και πολλά) νωρίς, ήμασταν απέξω νωρίς, μπήκαμε μέσα σχετικά νωρίς και (έκπληξη!) βρήκαμε θέσεις και καθίσαμε.

    Έχουμε δει και πολύ χειρότερα και στις Νύχτες και αλλού, το εισιτήριο σε τέτοιες φάσεις δεν εγγυάται θέση σε περίπτωση καθυστερημένης προσέλευσης, και κόσμο να κάθεται στα σκαλάκια δε πιστεύω να μην δεν έχει δει κανένας. Ούτε πιστεύω επίσης ότι αγνοούσε κανένας ότι προβλέπονταν πανικός, ίσα ίσα προβλέπονταν τόσος πανικός που τελικά όσοι δεν είχαν εισιτήρια δε σκέφτηκαν καν να ξεκινήσουν να έρθουν.

    Σαφώς έγινε μαλακία στις προσθέσεις, λίγο πολύ ήταν φανερό και από τις απανωτές ανακοινώσεις για τον αριθμό των συνολικά διαθέσιμων εισιτηρίων (που άλλαζε κάθε τρεις και λίγο), από κει και πέρα προσωπικά περίμενα πολύ χειρότερα και ο χειρισμός της κατάστασης μου φάνηκε εκ των υστέρων σχετικά ψύχραιμος και πετυχημένος.

    Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η διοργάνωση, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι όσοι μείναν απέξω ή κάθισαν στα σκαλάκια ήταν οι καθυστερημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πράγματι μείνανε αδίκως κάποιοι απ'έξω
    αλλά γιατί τέτοια περιστατικά γίνονται αφορμή
    για να βγάλει κανείς όλη του την μικροπρεπεια;
    ας μείνουμε στην ταινία που μας ανέβασε λίγο πιο πάνω στα μάτια των ξένων
    όσοι δεν καταφέρανε να τη δούνε
    ας τη δουνε στις αιθουσες και επιτελους
    μην ψαχνετε αφορμές για να καταρρίψετε τη δουλειά τοσων ανθρώπων σε μια μονο στιγμή.
    ζουμε στη χώρα των fake ανθρωπων όχι των fake σινεφιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Tha mporousate na paraitithite k. Dieuthinta.
    H signwmi sas einai fthini kai typiki ths Ellhnikis theso-kratias.
    H sygnwmi sas einai adigrafo politikis signwmis
    (epikairo...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 10:30 λέει το εισητήριο, 10:29 ήμουν εκεί. Δεν πάω να προλάβω αεροπλάνο. Και δεν είναι ο καθένας υποχρεωμένος να παρακολουθεί τις διαθεσιμότητες των εισητηρίων. Έχω κάτσει κατάχαμα σε νύχτες πρεμιέρας, και δεν θα είχα πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορεί να αρχίζει η ταινία και να μην αφήνουν τον κόσμο με εισητήρια να μπει, ενώ λέει πως θα κάτσει στο πάτωμα. Δεν καταρρίπτει κανείς δουλειά ανθρώπων, απλώς όταν πας να δεις μια ταινία, θες να δεις μια ταινία. Όχι τους τίτλους τέλους, ούτε τη μισή ταινία. Ούτε τη φάτσα του σκηνοθέτη. Θες να δεις μια ταινία από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Απο Ren,

    Αχ αχ αχ...
    Θα σας μαλώσω...
    Κάνετε όλοι σαν μικρά παιδιά που τους πήραν το παιχνίδι τους !
    Γκρίνια γκρίνια και πάλι γκρίνια...

    Μα καλά, ποιος νομίζεις ότι είσαι , κοινε θνητέ, που θες να μου κάτσεις και στην ίδια αίθουσα με έναν Αγγελόπουλο (θρύλο), Περάκη (κορυφή) και με κάμποσους άλλους φτασμένους σε τούτον τον ιερό χώρο της 7ης τέχνης?

    Ζητάς και τα ρέστα βρε ανθρωπίσκε? Και τί που περίμενες 10 ώρες (πάααντα υπερβάλεις) στις ουρες για να δώσεις 6 ψωρογιούρια , τί, τί , τί νόμιζες , ότι θα καταφέρεις εσύ να χαλάσεις το παρεάκι???

    Ε, και τί που ο κύριος Λάνθιμος (αυτό το αστέρι του ελληνικού κινηματογράφου , με τις πολυστόχαστες ταινίες του που τείνουν να ξεπεράσουν τα όρια του μεταμοντέρνου ανθρωπιστικού κινηματογραφικού σεναρίου) , έκανε προτύτερα ιδιωτική προβολή σε όλους αυτούς που έτρεξαν για 2η φορά να δουν αυτό το αριστουργηματικό και διαχρονικό Έπος? Θα σου δώσει και αναφορά το τί θα κάνει???
    Οχι βέβαια! Εκεί...τελευταία στιγμή θα στο πει...να τρέξεις εσυ να δεις...να έχεις την αγωνία και τη λαχτάρα ...να νοιώσεις την ηδονή της αναμονής...Θα μπω, δεν θα μπω...θα δω, δεν θα δω...

    Ποιος σε υπολογίζει εσένα??
    Ποιός νομίζεις ότι εισαι ???
    Εεεεεεεε????????
    ...
    Ρε δεν πάμε καλα...
    καθόλου καλα....
    τστστσ
    Aίσχος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. πως γινεται καθε φορα που οι μεν εκτος ελλαδος αναγνωριζουν την αξια ενος ελληνα
    οι δε ελληνες να πεφτουν πανω του να τον γλωσσοφανε. κομπλεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ευτυχώς είχα δει το τρέηλερ και δεν το σκέφτηκα καν να πάρω εισητήρια γι' αυτό το "πράγμα". Έχει αρχίσει και μου τη δίνει αυτή η μαζική υστερία ψευτοκουλτούρας. Παρόλα αυτά η λύση είναι αυτή που πρότειναν καμιά δεκαριά σοβαροί Ανώνυμοι: ξαναπροβάλεις την ταινία σε άλλη αίθουσα και δίνεις και ελευθέρας σε όσους ταλαιπωρήθηκαν. Αλλά αυτό δεν το σκέφτεσαι εκείνη την ώρα...

    Τώρα θα μου πεις εσύ τι γράφεις αφού δεν ταλαιπωρήθηκες με το συγκεκριμένο έργο. Ναι δεν ταλαιπωρήθηκα με το συγκεκριμένο, αλλά ταλαιπωρήθηκα με τις περιγραφές των ταινιών στο πρόγραμμα. Είναι δυνατόν δραματική κοινωνική ταινία όπως το fish tank να περιγράφεται σχεδόν σαν κωμωδία με τον "κολασμένα σέξυ γκόμενο της μητέρας"; Να πηγαίνεις να δεις κάτι ελαφρύ και να βλέπεις μαυρίλα; Ή η ταινία Double Take σαν ντοκυμαντέρ-θρίλερ όταν κατ' ουσία είναι ένα ιδιαίτερο σχόλιο στον ψυχρό πόλεμο;
    Για να καταλήξω, δεν επιτρέπεται σε "διεθνή φεστιβάλ" με διαγωνιστικό τμήμα μάλιστα (!!!) να μην δίνουν σημασία σε βασικές λεπτομέρειες όπως το πρόγραμμα των ταινιών. Οργανωθείτε καλύτερα.
    Και κάτι ακόμα: συμπαθεστάτη η καημένη η μεταφράστρια στο Κατηγορώ του Ρέμπραντ, αλλά γίναμε εντελώς ξεφτίλλα κ Ανδρεαδάκη με "τους ψύλλους του Ρεμπράντ", τον "εικονικό φωτισμό" και τον "Ρομπέρτο Έκο"

    Στις υγείες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. "γεια σας έφερα τα ψάρια"
    "μα δεν παραγγείλαμε ψάρια"
    "καλα λοιπον θα σε ... "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. δώστε του τώρα και το βραβείο γιατι θα σας μαλώσουν οι Κάννες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Απίστευτος ο κόσμος κι ο χαρακτήρας μας! Δεν περίμενα ποτέ ότι άνθρωποι όπως ο (κύριος) Ανδρεαδάκης που υποτίθεται ότι αγαπάνε τον κινηματογράφο θα έδειχναν τόσο απαράδεκτη συμπεριφορά, τελικά μπροστά στο προσωπικό συμφέρων και την προβολή δυστυχώς οι μάσκες πέφτουν. Ντροπή σας που για άλλη μια φορά δείξατε σε πόσο χαμηλό επίπεδο κυμαίνονται τα φεστιβάλ στην Αθήνα.
    Τριανόν και πάλι Τριανόν με ωραία αφιερώματα και ανθρώπους που είναι κοντά στον κινηματογράφο, όχι με δήθεν κουλτουριάρηδες όπως αυτούς που ήταν στην χθεσινή ταινία και γελούσαν σε σκηνές βίας σαν ανώριμα παιδάκια που βλέπουν ράμπo. Έλεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Άλλη μια κορυφαία στιγμή του "φεστιβαλ" που έρχεται να προστεθεί στην κορυφαία οργάνωση , στο καταπληκτικό και ενήμερο site,στον λειτουργικότατο τρόπο επικοινωνίας μεσω blog! (χαος στα ποστς να μην φαινονται κιολας)
    Ήθελα να ξερα εσείς οι υπεύθυνοι που πάτε και στα φεστιβαλ του εξωτερικού δεν μπορείτε να μάθετε κάποια πράγματα?Κάθε χρόνο ακούω την ίδια καραμέλα του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι!Μόνο που οι παλαιότεροι βαρεθήκαμε.
    Κάθε χρόνο έβλεπα 9-10 ταινίες.Φέτος 3.Του χρόνου θα προτιμήσω κάτι διαφορετικό, είναι το μόνο σίγουρο.
    ΥΓ: Για το Love exposure που είναι sold out και αυτό και έχω εισιτήρια , να έρθω κανα 2ωρο νωρίτερα ή δεν θα βάλετε τζαμπατζήδες σε αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Όταν κάποιος διαθέτει τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια, σε τέοιες περιπτώσεις παραιτείται (πέρα από το να ζητάει συγγνώμη). Οι κανόνες διαχείρισης κρίσεων επιτάσσουν τη λήψη αποφάσεων που χρειάζονται "κότσια". Στην περίπτωση του "Κυνόδοντα" η λύση ήταν μία: να κάτσουν στο πάτωμα ή να φύγουν εσπευσμένα τα 50 άτομα που διέθεταν πρόσκληση και όχι τα 50 που είχαν εισιτήριο. Αλλά όταν δεν διαθέτεις "κότσια", αλλά απλά "τίτλους" (π.χ. celebrity), όταν βάζεις πάνω απ όλα τις Δημόσιες Σχέσεις και όχι την αξιοπρέπειά σου, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Για τη χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας" ποιος νομίζετε έχει την ευθύνη;

    Αchis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. tora an sas po oti i xthesini kafrila toy poly anetoy k. Andreadaki epanalifthike kai simera - se mikrotero eftyxos vathmo- sti lefki kordela tha nomizete otiimi sas kano plaka. kai afoy eixan eksantlithei ta eisitiria apo to systima giati akoma kai kata tin enarksi tis tainias eksakoloythoysan na vgazoyn -oxi apo to systima vevea- alla apo ksexoristo blok eisitiria? Gia to patoma i orthioys stin idia vevea timi....
    eiste na pame me giaoyrtia kai ntomates sti liksi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. για τον Ren
    αχ αχ αχ ρεν , θα σε μαλωσω
    πριν πεις κατι κατσε σκεψου πρωτα.
    εγω αγορασα εισητηριο για τον κυνοδοντα και γι'αυτο επρεπε να το δω . δεν με νοιαζει αν ειναι μεσα ο πετρακησ\ς η' ο αγγελοπουλος που τους θεωρεις θεους:S αν θελαν να εκαναν μια ιδιωτικη προβολη να πας να την δεις εσυ και οι φιλοι σου, και οχι να γραφονται συνεχως ανακοινωσεις πηγαιντε αγοραστε εισητηριο τωρα για τον κυνοδοντα οι θεσεις ειναι περιορισμενες. αυτο ειναι κοροιδια . καταλαβες? αισχος ! δεν παμε καθολου καλα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ένας πραγματικός σινεφίλ περιμένει να βγει η ταινία στις αίθουσες για να τη δη με την ησυχία του, μακριά από το γκλάμουρ και τους συνήθεις υπόπτους της επαρχιακής μας σόουμπιζ.

    Δε νιώθω καμία λύπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. και ένας πραγματικός "πνευματικός άνθρωπος" τουλαχιστον νοιώθει λύπη που κάποιοι που τον θαυμάζουν ταλαιπωρήθηκαν για να δουν το δημιουργήμά του.
    Δεν πάμε καθόλου καλά μου φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. στεκομουν στην γυαλινη πορτα , προσωπο με προσωπο με τον κυριο ανδρεαδακη,εμφανως ταλαιπωρημενος και ελαφρα κοκκινισμενος απο την απαξιωτικη προσβολη που υπεστην..στη συνεχεια μπηκα μεσα, βρηκα παραδοξως ενα καθισμα και με ενα σωρο αδικημενους σινεφιλ της επαρχιακης μας σοουμπιζ(σικ-αρρωστημενο σχολιο του αποπανω κυριου) στα ποδια μου , ξαπλωμενους στο διαδρομο του δαναου ειδα την ταινια..αυτα ειναι τα γεγονοτα...την ταινια την ειδα προσεκτικα..ολη την ωρα σκεφτομουν αυτο που αντιμετωπισαμε...βρηκα κοινα με την ταινια..για τα λιγα λεπτα της ωρας που περιμεναμε εκρυθμοι και με το πληρωμενο εισητηριο στα χερια, την πιθανη μας εισοδο στην αιθουσα αισθανθηκα σαν τα παιδια της ταινιας , ερμαια μιας ασυνενοησιας, μιας βιαιης προσαρμογης σε ενα κοσμο που η σημασια των λεξεων οριοθετειται απο τον κρατουντα.. παρακολουθω το φεστιβαλ δεκαπεντε χρονια απο κοντα..εκατονταδες ταινιες και μυρια οσα ευτραπελα και δυσαρεστα...σιγουρα αυτο που εζησα/ζησαμε ηταν απρεπες...σιγουρα δικαιουμαστε μια συγνωμη...ωστοσο δινω το δικαιωμα της αμφιβολιας για τις προθεσεις του διοργανωτη ..δεν λογοδοτει στην πυρρα γα τις αστοχιες του φεστιβαλ ο ανδρεαδακης και ο καθε ανδρεαδακης..συναντιομαστε με λαθος επιχειρηματα σε μια απλη συζητηση...μιλαμε για τεχνη και την προσβαση σε αυτη...ο ανδρεαδακης εσφαλε..πηρε ομως πανω του και τις οποιες ευθυνες ..αν πραγματικα κατι καινουργιο ρεει με παθος στον αληθινα ταλαιπωρημενο κορμι της ελληνικης κινηματογραφιας, κι ονοματα οπως ηλιαδης, κουτρας, λανθιμος και δεκαδες αλλοι σηματοδοτουν μια στροφη ..ας γινουν αυτοι πρωτοι οδηγοι και συμμετοχοι..και το κοινο θα αγκαλιασει τη εικονα και τα νοηματα, το μεσο και το μηνυμα...φαουλ στον ανδρεαδακη, φαουλ και στον λανθιμο...ας παρουμε ολοι τα μικρα μας μαθηματα απο την χθεσινη βραδια...

    νομιζω οτι το τελος της ταινιας ηταν προφανες..για αυτους που αναρρωτιουνται

    διονυσης ρηγας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. οπως λεει ο κυριος με το ονομα λανθιμος παραπανω επρεπε να τοχατε καταλαβει οπως εγω και να μην μπενατε καν στον κοπο να πατε να την δειτε.
    ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΙΜΗΣΗ.
    Η ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΒΡΕΒΕΥΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΤΙΕΣ
    Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
    ΑΝ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕ ΨΑΓΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΞΕΚΑΡΔΙΖΟΤΑΝ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Η ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΟΒΕ ΜΕΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ
    ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΝΝΟΕΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΟΟΥΜΠΙΖ, ΤΗΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΧΑΖΟΚΩΜΩΔΙΕΣ ΤΟΝ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ.
    ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!
    Ο LETH ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕ ΑΔΕΙΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΟΚΑΡΕΙ ΜΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΑΙΜΟΜΙΞΕΙΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Συμφωνώ με τον κ. Λάνθιμο. Τα φεστιβάλ υπάρχουν για να βλέπεις ταινίες που δεν μπορείς να δεις πουθενά αλλού. Οι "επίσημες" πρεμιέρες γίνονται καθαρά για το μπούγιο και αφορούν μόνο το εγχώριο κύκλωμα θεάματος.

    Και στο κάτω κάτω, ας πηγαίνατε μισή ώρα νωρίτερα να είστε σίγουροι ότι θα κάτσετε, όπως έκανα εγώ και πολλοί άλλοι. Το ξέρατε ότι θα βλέπατε την πιο πολυαναμενόμενη ταινία του φεστιβάλ. Grow up.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Για συγνώμη ρε παιδιά γιατί θα τρελαθούμε εδώ μέσα. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ που υπογράφει παραπάνω είναι ο ίδιος ο σκηνοθέτης της ταινίας; Διότι αν είναι θέλω να τον ρωτήσω γιατί επέμενε να μην ανοίξει τον ΔΑΝΑΟ 2 και να γίνει η προβολή για όλους εμάς που περιμέναμε έξω.
    80 άτομα ήμασταν όλα κι όλα και ο ΔΑΝΑΟΣ 2 χωράει πάνω από 100. τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει. Και μην μας πει ότι δεν αρνήθηκε διότι τον άκουσαν πάνω από 10 άτομα να επιμένει μπροστά τον υπεύθυνο του κινηματογράφου και την κοπέλα που έκοβε τα εισιτήρια.
    Τι να πω! Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κάνουμε μια χειρονομία καλής θέλησης για να βοηθήσουμε και να τιμήσουμε τους ανθρώπους που είναι έξω και ξεροσταλιάζουν για να δουν την ταινία σου. Δεν το παίζουμε μπλαζέ!!!!
    Εκτός κι αν δεν φτάνανε τα καναπεδάκια της δεξίωσης για να φάμε κι εμείς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. An oi episimes premieres aforoun to mpougio(!) opws lete , na min poulaei eisitiria gia autes to festival.Alla me proskliseis mono gia autes den tha vgalei kai lefta!swsta?!
    Oso gia tin protropi "as erxosastan nwritera" apo ti stigmi pou exw arithmimeni thesi kai de xreiazetai na stinomai me tis wres opws ola ta proigoumena xronia, ti thewrw toulaxiston panilithia!
    oso gia ton dimiourgo tis tainias pou den niwthei kamia lypi pou atoma strimwxtikan stis oures gia na paroun eisitirio gia tin tainia tou! kai meta petaxtikan eksw apo tin aithousa gia na katsoun filoi kai syggeneis tou stis theseis tou , ti na pw..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μα τι λέτε δυο μέρες τώρα; Σας το είπα. Μάπα η ταινία. Γιαλαντζί σουρεαλισμός και δήθεν Μπουνιουέλ. Εγώ μπήκα διότι πήγα πολύ νωρίς. Στην «πιο πολυαναμενόμενη ταινία του φεστιβάλ» που λέει κι ο φίλος παραπάνω δεν πας τελευταία στιγμή και μετά να σου φταίνε οι άλλοι που κάτσανε στην θέση σου. Αμάν πια με αυτή την ελληνική υπερβολή. Το μετάνιωσα όμως. Είναι μια ταινία για ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ. Πήγα και στην Στρέλλα και μ΄ άρεσε πολύ περισσότερο γιατί είναι μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΑΙΝΙΑ. Κι εκεί έγινε χαμός. Κι εκεί γέμισε η αίθουσα. Κι εκεί είχε τους «συνήθεις υπόπτους της επαρχιακής μας σόουμπιζ» κύριε Λάνθιμε. Μπήκαν όμως όλοι μαζί, κάθισαν χωρίς διαχωριστικά σχοινιά και όλοι μαζί πήγαν στο πάρτυ μετά. Και οι δύο ήταν εκδηλώσεις του ίδιου φεστιβάλ. Γιατί στην μία χωρίσανε τους σελεμπριτάδες από το πόπολο; Μήπως δεν μας τα λέει καλά ο κύριος Λάνθιμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ναι σίγουρα έχεις δίκιο για την «αριθμημένη θέση». Γι αυτό βγάζουμε κάρτες και γι αυτό πάμε στην αρχή του φεστιβάλ. Και το φεστιβάλ οφείλει να μας προστατεύει Στις «δύσκολες» ταινίες όμως ας πηγαίνουμε 10 λεπτά νωρίτερα. Τα έχω πάθει και σε live αυτά και τώρα φυσάω και το γιαούρτι. Η συνήθεια της τελευταίας στιγμής είναι ελληνική μα…κία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΚΟΥΤΡΑΣ - ΛΑΝΘΙΜΟΣ 1 - 0. Η ΜΑΛΛΟΝ 5 - 0 ΌΠΩς ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Koutras i megaliteri stigmi tou festival!! Nomizw oti o allos pote ma pote tou de 8a mporesi na pi to idio prama....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Από ότι βλέπω ο κύριος Λάνθιμος που δεν λυπάται καθόλου ας ξεκαβαλήσει από το καλάμι του και ας επιστρέψει στην πραγματικότητα που ανήκει...εκεί που δεν ζει ούτε η ορθογραφία..(δη;;;;;).
    Τότε γιατι εκδόθηκαν τα εισιτήρια κύριε Λάνθιμε;για να φάτε και εσείς κάτι...να μην χρειάζεται να γυρίζετε video clips της Δέσποινας Βανδή και του Σάκη Ρουβά...
    Μα να μιλάς εσυ για επαρχιακή σόουμπιζ;
    Ειλικρινά επειδή ξέρω από τώρα πόσα εισιτήρια θα κόψετε...ξεκινά να γυρνάς video clip και για την Κατερίνα Κούκα!

    ΤΟ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΣΟΥ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ο ΔΑΝΑΟΣ 2 ήταν ακαταλληλότατος για να στεγάσει το κινηματογραφικό μου όραμα, για λόγους που δε σας αφορούν. Πρότεινα στον Ορέστη να γίνει μία επαναληπτική μεταμεσονύκτια προβολή την ίδια μέρα στον ΔΑΝΑΟ 1, αλλά δε συμφώνησε ο αιθουσάρχης.

    Και σταματήστε να γκρινιάζετε. Παρακολουθώ κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο εδώ και 20 χρόνια. Στις ταινίες αιχμής οφείλεις ΠΑΝΤΑ να βρίσκεσαι στην αίθουσα τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Κάποιος είπε 'Συμφωνώ με τον κ. Λάνθιμο. Τα φεστιβάλ υπάρχουν για να βλέπεις ταινίες που δεν μπορείς να δεις πουθενά αλλού. Οι "επίσημες" πρεμιέρες γίνονται καθαρά για το μπούγιο και αφορούν μόνο το εγχώριο κύκλωμα θεάματος.'

    Τι λές ρε φίλε. Για ξύπνα λίγο. Έχεις πάει σε άλλα Φεστιβάλ? Αν ήταν έτσι όπως τα λες, να μην την έβαζαν την ταινία ούτε στις Καννες αφού θα κυκλοφορούσε στην Ελλαντα. Να έρθουν Ελλάντα να την δουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Plutonik, ο φίλος έχει δίκιο. Οι πρεμιέρες στα φεστιβάλ απευθύνονται ΚΥΡΙΩΣ στο κινηματογραφικό, δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό κύκλωμα και ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ στους θεατές, οι οποίοι αν θέλουν να μην ταλαιπωρηθούν καλό θα είναι να περιμένουν να βγει η ταινία στις αίθουσες να τη δουν σαν άνθρωποι. Αλλιώς, ας πάνε λίγο νωρίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΣΩΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΛΑΝΘΙΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ALBERT HALL ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ!
    ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΤΗΣΗ;;;ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΑΣ ΜΑς ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ!
    ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!!!!ΠΟΝΑΕΙ Ο ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ ΤΩΡΑ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ 45 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ;ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. λανθιμε...
    ενω ο κοσμος με τις καρτες ειχε ηδη προμηθευτει εισητηρια (και ξερουμε οτι οι διαρκειας οπως και οι καθε ειδους συνδρομες δεν ειναι τσαμπατζηδες αλλα σιγουρα εσοδα)
    1ον η ταινια αλλαξε ημερομηνια προβολης γιατι ο σκηνοθετης ειναι φανατικος της εθνικης
    2ον η εταιρια παραγωγης υποχρεωσε να μην ισχυουν τα εισητηρια απτις διαρκειας και ΟΛΟΙ να τραξουν μηπως και προλαβουν να αγορασουν
    και
    3ον μερικοι αργησαν να ερθουν (δεν ειναι μονο αυτο)
    χθες στον πετριδη με ωρα εναρξης προβολης 22.00 οι επισημοι αρχισαν να ερχονται στις 22.10 και εμεις τους περιμεναμε ηδη απτις 17.00 μεσα στο σινεμα. κανεις δεν τους ειπε ουπς αργησατε δειτε την στις αιθουσες.
    τις μαλακιες σας αλλου
    οι πριβε προβολες ειναι πριβε απτην αρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ...και σιγα το δημοσιογραφικο καλλιτεχνικο και κινηματογραφικο κυκλωμα που στριμωχνεται να δει τις επισημες πρεμιερες τα ιδια 20-30 ατομα βλεπω (τωρα δεν ξερω αν σε σενα ηρθαν απ'ολο τον κοσμο...

    ο ανωνυμος των 12:10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Εσείς σκάψατε τον τάφο σας, απ' τη στιγμή που σκάσατε 6 ευρώ για να δείτε μια ταινία με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες (αυτές μιας επίσημης πρεμιέρας μιας ταινίας που έρχεται δαφνοστεφανωμένη από τις Κάννες και όπου θα επιδιώξει να βρίσκεται η κάθε κουτσή γκλαμουρομαρία).

    Δε φταίω εγώ αν είστε ηλίθιοι να θέλετε να στριμωχτείτε σαν τις σαρδέλες για να δείτε από κοντά κανένα γνωστό ξέκωλο. Ας αγοράζατε το HELLO αν θέλατε οπωσδήποτε να δείτε σελέμπριτιζ.

    Και για τα μποϊκοτάζ κι όλα αυτά ελπίζω να μην πιστεύετε στα σοβαρά ότι κάτι μου κάνατε. Εγώ γλυκά μου πήρα βραβείο στις Κάννες. Εσείς πάντα θα είστε οι losers που στριμώχνονται μπας και εισπράξουν λίγη λάμψη από τους ταλαντούχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΣΙΓΑ ΡΕ ΛΑΝΘΙΜΕ!ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΑΜΟΡΦΩΤΗ!ΤΟ OSCAR ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ;ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Λανθιμε εισαι πολυ πολυ σωστος. Πανε ολοι να το παιξουν στις νυχτες πρεμιερας ειδικοι και δεν πατουν το ποδι τους ποτε στις αιθουσες. Κοροιδα ξυπνηστε το εργο θα βγει και στις αιθουσες!!!! Σινεφιλ του κ....υ εισαστε ολοι σας. Ψωναρεςςςςς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. υπευθυνοι υπαρχουν σαυτο το μπλογκ?
    ενας μαλακας υπογραφοντας λανθιμος δουλευει καποιους που κανουν συγκεκριμενα παραπονα.φανταζομαι οτι ειναι μεγαλος επαναστατης και με την πραξη του αυτη ξυπνα ολους μας του αποβλακωμενους.οι μαλακες κανουν μαλακιες αρα αν δεν τους ανεχεται σε μια αιθουσα δεν εχει νοημα να δει τα δημιουργηματα τους και των φιλων του αργοτερα σε ιδανικες συνθηκες.ο δημιουργος ηταν μαζι με τους βλακες στην προβολη αρα τους ανεχεται. δεν παει κανεις σε μια πρεμιερα μονο για να παρει αυτογραφα οπως δεν παει και στις πορειες μονο για να γαμησει καμια πιτσιρικα
    ετσι?
    τωρα αν οντως ειναι ο λανθιμος γιατι κατηγορει καποιους που θα τυχει να ειναι στην ιδια αιθουσα με τους καλεσμενους του? η' αν δεν ηταν καλεσμανοι του γιατι δεν αποχωρισε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. κορίτσια τί πάθατε?
    Υστερίες βλέπω....
    αυτός που υπογράφει σα Λάνθιμος...δεν τα καταφέρνει ούτε στις λέξεις να πλησιάσει την έννοια 'επίπεδο' όσο για την έννοια loser μάλλον την γνωρίζει πολύ καλά!
    χαλαρώστε..δεν είναι κακό να κάνει κανείς ταινία που βραβεύεται. Χρήζει ιατρικής παρακολούθησης όμως το να κάνει κανείς τίποτα και να φαντασιώνεται διάφορα...
    Jesus Christ ! ζούμε ανάμεσά σας και βρωμάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Επαναλαμβάνω. Η τέχνη και η πρόσληψή της είναι καθαρά ιδιωτική υπόθεση. Αν θέλετε να στριμώχνεστε σαν τα γίδια για να δείτε ένα έργο στην πρεμιέρα του για να μπορείτε να λέτε αργότερα "ήμουν κι εγώ εκεί" τότε δε σας φταίει κανείς παρά μόνο τα μεσημεριανάδικα και οι πρωινοί καφέδες που έχουν κάνει το μυαλό σας κιμά.

    Και ναι, ο κύριος λόγος που πάει κάποιος σε πορείες είναι για να γαμήσει καμιά πιτσιρίκα. Διάβασε και λίγο Φρόιντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. μονο στα τελευταια 30 χρονια (εκτος απο το βιβλιο) μπορει η τεχνη να γινει προσωπικη υποθεση
    προσπαθησε να μαθεις τι γινοτανε πριν γεννηθεις
    βλακα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. άχου...
    σύνελθε που μιλάς και για Φρόιντ.
    Προτείνω να σηκωθείς απο εκεί που κάθεσαι και σιγά σιγά να πας να βρείς το δελτίο αστυνομικής σου ταυτότητας.
    Εκεί θα δείς γραμμένο το όνομά σου το αληθινό και 'τσουπ' θα επανέλθεις στην αδιάφορη πραγματικότητά σου.

    Υ.Γ: αν δεν βρεις την ταυτότητα, πάρε τη μαμά σου ένα τηλέφωνο. Μπορει κα να σε βοηθήσει. Αν δεν...πάρε τη νονά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. yparxei kati pou na min to kanoume gia na poume imoun ekei to kana ktl?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Εντάξει, το παραδέχομαι. Στην πραγματικότητα είμαι ο Πάνος Κούτρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ωραια η ταινια σου πανο...οχι σαν τον αλλο τον μαλακα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. οκ! το'χεις!
    συνέχισε έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Οκ, κάνει μπαμ ότι δεν είμαι ο Λάνθιμος. Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι τρελό σούργελο κάποιος που στριμώχνεται στις νύχτες πρεμιέρας για να δει ταινίες που αργότερα θα βγουν στις αίθουσες. Τα φεστιβάλ υπάρχουν για να βλέπεις φεστιβαλικές ταινίες, κατά προτίμηση μεταμεσονύκτια καλτ δημιουργήματα.

    Αλλά έτσι είστε εσείς οι κνίτες (συνειδητοποιημένοι ή σε άρνηση), κολλεκτιβοποιημένοι φωνασκούντες μαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. μας το χαλασες τωρα...
    εχασες το χιουμορ σου και λες μαλακιες
    πιο απτα φετινα καλτ δεν υπαρχουν παντου διαθεσιμα?
    αυτο κιαν ειναι μαλακια να κατσω βραδιατικα να δω ταινιες που τις εχω δει ηδη.
    για να πω οτι ταδα σε σινεμα ενω εσεις κοιμοσασταν?
    χοντρη μαλακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Οι νύχτες πρεμιέρας συνήθως βάζουν μετά τα μεσάνυχτα το πράμα το καλό. Αλλά μαζί σου, ούτε εμένα μ αρέσει να ξενυχτάω. Το point μου ήταν ότι δε βρίσκω κανένα νόημα στο να βλέπεις ταινίες υπό τόσο άβολες συνθήκες, τη στιγμή που μπορείς να τις δεις σαν κύριος λίγες μέρες μετά στις αίθουσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. περιέργως φέτος γαμάει και το διαγωνιστικό όμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. και προσπαθησα να το αποφυγω...
    τι σ'αρεσε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ουδείς προφήτης στον τόπο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. είχε το φεγγάρι που ήταν ΤΑΙΝΙΑΡΑ, και το in the loop που είχε απίστευτο γέλιο, Η πόλη της ζωής κτλ φοβερά εντυπωσιακή παραγωγή... γενικά συνήθως παίζουν όλο κάτι βαρετές ανεξάρτητες μιζέριες αλλά φέτος είχε φοβερές ταινίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Kala re paidia exei dei kaneis kamia kalh tainia sayto to festibal h' mhpws eimai gkantemhs;Mono tou Sono htan diaskeskedastikes alla oxi kati to toso protwtypo.Pantws einai periptwsh aytoi oi Iapwnezoi..O sono mexri kai promo gia gay tsontes ekane kai o allos pou phre to Oskar(yperektimhmeno alla kaloutsiko) gyrize palia soft tsontes.Kai sas fainetai gia 48 xronwn o Sion kati pairnoune kai den mas dinoun...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Ston parapanw filo pou brhke foberh tainia to Moon kai to In the loop ta sygxarhthria mou..To mono prwtotypo sto Moon htan ta clipakia apto Bewitched kai Mary Tyler Moore pou eblepe kai ta opoia protimousa na katsw spiti na dw..Pragmatika exw xasei kathe pisth sto koino (deste osa grafontai sto internet kai sto imdb gia to Moon).To In the loop den to sxoliazw..Ksepese kai o Iannuci

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. re aderfe, exei 94% sto RT o iannucci, ksepesmo to leme ayto?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Kai to Drag me to hell exei 92%...I rest my case..Parepimptontws tou eyxomai na paei kala h tainia alla ama exeis dei tis seires tou lypasai..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Εγώ έφτασα 20 λεπτά νωρίτερα έχοντας μαζί μου εισιτήριο και κατάφερα και μπήκα στην αίθουσα ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ να μου κοιτάξει το εισιτήριό μου!!! ΜΠΑΧΑΛΟ κανονικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. το φεστιβαλ χλιαρο, το οτι δειχνει τοσες πρεμιερες δεν του προσφερει κανενα λογο υπαρξης. η διοργανωση απαραδεκτη. και θα μου πει κανεις τι σημαινει "καλλιτεχνικος διευθυντης"??

    ΥΓ. δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να ερχομαι μιση ωρα πιο πριν για να μην μου παρουν τις θεσεις. το εισιτηριο μου ειναι συγκεκριμενο και η θεση μου κρατημενη. Ας ειχαν ξεκαθαρισει απ'την αρχη στο μυαλο τους ποιες θεσεις θα δωσουν σε προσκλησεις και ποιες σε εισιτηρια. αριθμημενες ειναι εξαλλου. μια προβολη πριβε να μην τη βαζουν καν σε φεστιβαλ, μπορουν να τη δουν και σπιτι τους. α, ξεχασα, πως θα βγαλουν μετα φωτογραφια τη μαπα τους? και δε θα εκανα καν τον κοπο να παω στην κωλοπρεμιερα τους (οπως και σε καμια πρεμιερα) αν δεν ηξερα οτι θα λειπω οταν θα βγει στις αιθουσες... τι αφελεια εκ μερους μου!

    ΥΓ2. "Αλλα ετσι ειστε εσεις οι κνιτες, κολεκτιβοποιημενοι φωνασκουντες μαλακες". χαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΝΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ25 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:53 μ.μ.

    ρε φίλε, άντε δες καμιά ταινία του διαγωνιστικού ή των αφιερωμάτων και άσε τις πρεμιέρες. τόσο μυαλό ήθελε για να καταλάβεις ότι θα γινόταν της κακομοίρας και ότι έπρεπε να έχεις φτάσει πολύ νωρίτερα;

    τι να πω, πηγαίνετε στο φεστιβάλ για δείτε ταινίες που έχουν εξασφαλίσει διανομή; επειδή τι; επειδή είναι φεστιβάλ και θα απολαύσετε ατμόσφαιρα;

    ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τον έλληνα βλακοφίλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. και εν πασει περιπτωσει το να πηγαινεις μιση ωρα πριν για να μη σου πιασουν τη θεση ειναι αρρωστο και με το να ακολουθουμε αυτη τη λογικη υποβιβαζουμε τη νοημοσυνη μας και διατηρουμε ενα κατεστημενο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Άρρωστο είναι να πηγαίνεις ένα λεπτό πριν την έναρξη στην πρεμιέρα της μοναδικής ελληνικής ταινίας στην ιστορία που πήρε το πιο ψαγμένο βραβείο των Καννών και να περιμένεις να κάτσεις κιόλας. Μήπως ήθελες και μια γκέισα να σου κάνει αέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. PlutoNick είπε: Τι λές ρε φίλε. Για ξύπνα λίγο. Έχεις πάει σε άλλα Φεστιβάλ? Αν ήταν έτσι όπως τα λες, να μην την έβαζαν την ταινία ούτε στις Καννες αφού θα κυκλοφορούσε στην Ελλαντα. Να έρθουν Ελλάντα να την δουν.

    Αν είχες πάει στις Κάννες, θα συνειδητοποιούσες ότι ο απλός θεατής πρέπει να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο για να βρει εισιτήρια για πρεμιέρα ταινίας. Το μόνο που μπορεί όντως να κάνει είναι να στηθεί έξω από το σινεμά και να περιμένει να περάσουν τα σελέμπριτι για να τα φωτογραφήσει σε απόσταση 100 μέτρων.

    Οκ, δεν είμαστε Κάννες εδώ. Αλλά αυτό το "στο εξωτερικό τα πράγματα είναι αλλιώς" είναι ξεπερασμένο.

    Τα μεγάλα φεστιβάλ είναι για να χτίσει μια ταινία τον μύθο της και να έρθει σε επαφή αρχικά με ένα κοινό που μπορεί να την προωθήσει (διανομείς, δημοσιογράφους, ανθρώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας).

    Για τις ταινίες που θα πάρουν διανομή έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να χτυπιέσαι να τις δεις πρώτος. Εκτός αν θέλεις να βγάλεις φωτογραφίες.

    Η ταινία θα είναι στις 22 Οκτωβρίου στις αίθουσες, οπότε προς τι ο πανικός;

    Το μόνο λάθος: δεν έπρεπε να δοθούν εισιτήρια σε κόσμο που δε θα χωρούσε στην αίθουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Υπήρξε μια εποχή που οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ άνοιγαν τα μάτια όλων αυτών που τώρα, από ένα λάθος, από μια κακιά στιγμή, από ένα εισητίριο που δεν χρησιμοποιήθηκε, από μια ταλαιπωρία που δεν βρισκόταν στο πρόγραμμα κανενός μα ούτε και ήταν πρόθεση κανενός, φτάνουν στο σημείο να ζητούν παραιτήσεις, να γίνονται ανομολόγητα υβριστικοί και εν τέλει, άδικοι. Ο φανατισμός, η άρνηση και αυτή η απίστευτη κακία όλων όσοι έμειναν εκτός προβολής "Κυνόδοντα", είναι τελικά μια μικρογραφία της πραγματικής Ελλάδας, αυτής της μίζερης, στενάχωρης χώρας στην οποία το κακό του άλλου είναι στόχος ζωής, στην οποία ξεχνάμε εύκολα και διαγράφουμε ευκολότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. ανοργανωσια και ανευθυνοτητα,αν και στο φεστιβαλ της θεσσαλονικης ηταν χειροτερα.Στο Δαναο,στην προβολη της ταινειας το χειρογαφο της Σαραγοσα,δυο λεπτα μετα την εναρξη,οι ελληνικοι υποτιτλοι εξαφανιστηκαν και μετα απο πολλα περιμενετε ειπαν πως οι υποτιτλοι γιοκ.μας υποσχεθηκαν προσκλησεις για αλλη προβολη και αφου πηγα τρεις φορες στο τμημα τους στον Ιανο μου παν πως μπορω να παρω προσκληση μονο την προηγουμενη μερα της προβολης της ταινειας που θα επελεγα,ενω στο μεταξυ τα εισιτηρια για τις περισσοτερες προβολες εξαντλουνταν μερες πριν.κριμα ,ειμαστε πολυ πισω οσον αφορα ακομη και στα απλα και στα στοιχειωδη που απαιτουνται για οποιαδηποτε διοργανωση.ακομη και για τις νυχτες που εχουν λιγοτερο απαιτητικο και περισσοτερο ανετο κοινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Πόσο πολύ λυπάμαι την καημένη την Ορεστιάδα( Ορέστης Ανδρεαδάκης).
    Η ξευτίλα του άρχισε όταν ο πανέξυπνος Vitali, τον πέταξε με τις κλοτσιές από το 48 Hour Film Project για να ολοκληρωθεί με το Βατερλό του στην 15η και χειρότερη διοργάνωση της ιστορίας των Νυχτών Πρεμιέρας.
    Μωρέ καλά του την είχε πει τότε ο αρχι -πανούργος Vitali : “ Εμείς καταφέραμε να κάνουμε ταινίες και λυπάμαι για εκείνους που δεν το κατάφεραν ΠΟΤΕ.»
    Τι περιμένεις από έναν κριτικό κινηματογράφου. Μια ζωή θα κουβαλάει το σύνδρομο του αποτυχημένου κινηματογραφιστή.
    Άντε και του χρόνου και μη χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. h kseftila einai oti ekraze to 48 gia ta eishthria kai dh8en htan kai logos pou apoxwrise.... re oust re!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Γράφω παραπάνω ότι "Βγάλαμε εισιτήρια (και πολλά) νωρίς, ήμασταν απέξω νωρίς, μπήκαμε μέσα σχετικά νωρίς και (έκπληξη!) βρήκαμε θέσεις και καθίσαμε". Και ότι σε τέτοιες φάσεις δε πρέπει να πας καθυστερημένος, γιατί έχω πάει σε πολλές, χωρίς ποτέ να παρακάμπτω την ουρά.

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του φεστιβάλ, αυτό δείχνει την "απαίτησή μου" να "βγάζω θέσεις παρακάμπτοντας την προτεραιότητα των ανθρώπων που αγοράζουν εισιτήρια" και έτσι.. αύξησα τα προβλήματα στη προβολή. Ανακοίνωση που δε νομίζω να θεωρώ μόνο εγώ γελοία, αλλά εγώ προσωπικά τη φτύνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Καιρός να παραιτηθεί ο Ορέστης. Αλλά πού. Είναι φτιαγμένος από το ίδιο φτηνό υλικό που είναι φτιαγμένος και ο Παπαδόπουλος. Δυο ατάλαντοι κύριοι που με δημόσιες σχέσεις και γλυψίματα καταφέρνουν να καταδυναστεύουν ό,τι πιο υγιές και επαναστατικό βγάζει αυτή η χώρα. Μια χλέπα κι από μένα στον Ορέστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. na mas epistrepsei ta lefta mas o kseftylas giati einai apati na vgazoyme eisitirio pliromeno ke na min mporoyme na mpoume mesa sthn ethousa.AISXOS.
    NA PARETITHI AN EXEI AKSIOPREPEIA.Alla poy na thn vrei thn aksiprepeia enas kologliftis kseftylas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Γιαννα Δασκαλακη-Αγγελοπουλου27 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:59 π.μ.

    Όλοι οι παραπάνω ομοιάζουν περισσότερο με κατίνες παρα με σινεφιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Όπα μωρή, μας έμαθες και το "ομοιάζει"...

    Λες και οι σινεφίλ δεν πρέπει να κράζουν ανελέητα τα σούργελα.

    Δηλαδή τι είναι για σένα ο σινεφίλ; Ένα άβουλο πράγμα με μάτια που υπάρχει μόνο για να βλέπει ταινίες;

    Άσε μας κοπελίτσα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. γιαούρτια, τι γιαούρτια; Μπόχουμ δέρνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. paromoia skinika ginontai KATHE XRONO stin thessaloniki ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. λυπάμαι για τον κύριο ανδρεαδάκη και για το φεστιβάλ που κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.
    εξαιτίας των αλλαγών σας, έχασα 2 από τις 25 ταινίας που ΠΛΗΡΩΣΑ για να δω, και τα οποία λεφτά μου με χαρά δεχτήκατε, αλλά κανείς δε φρόντισε να με αποζημιώσει.
    απλώς με κοιτούσατε όλοι με ειρωνικό ύφος "δεν μπορώ να κάνω κάτι", "δε δίνουμε λεφτά για μηδενικά εισιτήρια".. μηδενικά τα 75 Ευρώ!
    χώρια που ποτέ δεν υπήρχε υπεύθυνος..
    μόνο ο κύριος ανδρεαδάκης τον οποίον από ένα σημείο και πέρα, εγώ, δεν πετύχαινα.
    όπως και να'χει, μου ΧΡΩΣΤΑΤΕ 6 Ευρώ.
    αδιαφορώ από ποιανού την τσέπη θα είναι.
    φαντάζομαι από του υπεύθυνου.
    περιμένω μια απάντηση στο μέιλ
    damon_ais@yahoo.gr

    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Οι υπεύθυνοι των κινηματογράφων έχουν πάρει σαφείς εντολές να εξαργυρώνουν εισιτήρια προβολών του έχουν ακυρωθεί. Αν τα ταμεία δεν δέχονται να τα εξαργυρώσουν παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (210.6061108 – 210.6061413) και θα τα εξαργυρώσουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Εγω παντως που βρεθηκα εκει ,εχω να πω τα εξής:

    1) Ο κος Λανθιμος που εβαζε τα διασημα παρεακια του πεντε πεντε με ΜΙΑ προσκληση δεν σκεφτηκε οτι θα δημιουργησει προβλημα???
    2)Οταν ειδε οτι εγινε μπαχαλο και θα εμενε κοσμακης απ'εξω (που ειχε πληρωσει!!)γιατι δεν τσακιστηκε να φερει και τη 2η κοπια της ταινιας απο το αυτοκινητο του,ωστε να παιξει στον Δαναο ΙΙ και να λυθει το προβλημα???(ο αιθουσαρχης ειχε δωσει ΟΚ!!)
    3)Η ODeon και η Village οταν κανουν πρεμιερες στα KOSMOPOLIS,STARCITY KAI MALL αντιστοιχα γιατι παιζουν την ταινια σε 9,10,11 αιθουσες ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ??????Ειναι μακακες εκεινοι και ο Λανθιμος ο εξυπνος?
    4)Συμφωνω απολυτα με κατι που εγραψε καποιος εδω πιο πριν και γι αυτο το αναδημοσιευω..
    "Ο LETH ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕ ΑΔΕΙΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΟΚΑΡΕΙ ΜΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΑΙΜΟΜΙΞΕΙΕΣ..."
    Ετσι ακριβως ειναι!!Ας μπουκοταρουμε το ταινιακι του ,μηπως και βαλει μυαλο και κατεβει απο το καλάμι!!Ποιος νομιζεις οτι εισαι πια ρε φιλε...Ο Lars Von Trier???????
    Νικος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Διάβασα 100 σχόλια και κατάλαβα πως άλλοι φταίνε κι άλλοι δε φταίνε. Δε κατάλαβα όμως ποιοι φταίνε. Και αναρωτιέμαι αν θα το μάθουμε ποτέ και ποιος θα μας το πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. lol, diaxwristika sxoinia???
    andreas papandreou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Δε φταίει κανείς. Κράτα μόνο ότι η ταινία είναι αριστούργημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή