Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Διευκρινήσεις και Ενημέρωση

Ας γράψουμε λοιπόν και κάτι ως Φεστιβάλ - επίσημα - μιας και από ότι παρατηρήσαμε υπάρχουν κάποια μικρά παράπονα για τη μη παρουσία ενημερώσεων και ανακοινώσεων σε αυτό το χώρο.

Καταρχήν θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η αρχική ιδέα της δημιουργίας του Blog δεν ήταν φυσικά να αντικαταστήσει τον διαδικτακό τόπο αλλά κυρίως να μοιραζόμαστε στιγμές και σκέψεις..έτσι δεν θέλαμε να βάζουμε συνέχεια επίσημα και κείμενα. Παρόλα αυτά έπρεπε να είμαστε περισσότερο συνεπείς μιας και τελικά πιάσαμε το άλλο άκρο και δεν βάλαμε σχεδόν κανένα. Και έχετε δίκιο να λέτε αυτά που λέτε στα σχόλια. Ειδικά που το newsletter δεν έχει δουλέψει καλά (κάτι που δεν είναι ακριβώς ευθύνη του φεστιβάλ αλλά του όλου δικτύου)

Λοιπόν στα παρακάτω links θα βρείτε ορισμένα Δελτία Τύπου από το site με πρώτο το πιο πρόσφατο και αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι, τα σχόλια αυτού του post μπορεί να γίνουν ο καταλληλότερος χώρος για το κάθε μέλος της ομάδας (που ξέρει πιο πολλά για το ερώτημα)...

Κάρτες Διαρκείας και Εισιτήρια

A Space Story

Βραβευμένη "Ακαδημία Πλάτωνος" στις Νύχτες Πρεμιέρας

Αφιέρωμα: 20 χρόνια περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ

Τμήμα Ντοκιμαντέρ: Internet Space

Ο Γιάννης Πετρίδης στις Νύχτες Πρεμιέρας

αυτά λοιπόν για τώρα.

Αύριο σε νέο post θα μιλήσουμε και για τις ταινίες πιο συγκεκριμένα και για κάποια αλλά νέα...

28 σχόλια:

  1. Αντιγράφω το σχόλιο που έκανα σε παλαιότερη ανάρτηση (στην ανάρτηση για τη λογοκρισία):

    Για όσους ενδιαφέρονται, παρότι στην επίσημη σελίδα του AIFF δεν υπάρχουν οι ταινίες, στο http://www.myfilm.gr/5426/ έχει ΄σχεδόν όλες τις ταινίες που θα παρουσιαστούν (λείπουν οι μέρες και οι ώρες) και στον ίδιο ιστότοπο μπορείτε να βρείτε και τη λίστα με τις ταινίες για το Space. Είναι δυνατόν να βγαίνουν άλλοι ιστότοποι με τέτοιες λίστες τη στιγμή που το ίδιο το φεστιβάλ δεν έχει ανακοινώσει και καλά τις ταινίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To link για που λέει τις ταινίες δεν έχει καμία που να ΜΗΝ αναφέρεται και στο site του AIFF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. trash!!!Που είναι το προγραμμα 9 μέρες πριν την έναρξη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @PlutoNick Σε παρακαλώ στείλε μου το λινκ που έχεις από το επίσημο ιστότοπο του φεστιβάλ τότε με τις ταινίες που παρουσίασε από τις 29 Αυγούστου το Myfilm.gr. ... εγώ διάβασα όλες τις ενότητες και δεν βρήκα τίποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. re anwmyme

    den tha diafwnisoume oti tha itan kalutera na xereis to programma pio prin alla pio irema.."Trash"!

    diavase tis anakoinwseis, ta arthra se efimerides, se site, na deis ti tha paixoume genika kai meta tha anakoinwthei kai to programma!!!

    amesws ma ton kako to logo!les kai 8 meres einai polu polu liges gia meletisei kaneis ena programma festival! ok kalutera tha itan nwritera alla den einai gia mas ekteleseis!

    opws exei xanaeipwthei uparxoun polloi logoi pou to programma den anakoinwnetai 1 mina prin!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aparadekto pou den exei anakoinwthei to programma 8 meres prin. Ayto den einai festival, einai to party tou geitona pou den exei apofasisei akoma ton mpoufe.
    Ypotithetai tha eixame kai thn eykairia na agorasoume eisithria online...
    Oso gia tis anakoinwseis kai tis efhmerides kai arthra kai ta loipa pou anaferete parapanw, giati tha prepei na psaxw plhrofories 'allou' ? Barieste na kanete anarthsh sto Blog?
    Anaxiopistia, aneythinothta kai anorganwsia.
    Krima...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και γιατί ο Πετρίδης κι η Ακαδημία Πλάτωνος φαίνονται με μικρότερες γραμματοσειρές απ' τα υπόλοιπα link? προβοκάτσια!

    looool

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οκ κι εγώ θέλω να ξέρω καιρό ρπιν τι θα δω, αλλα θυμάμαι ότι κάθε χρόνο το αναλυτικό πρόγραμμα ανακοινώνεται στην συνέντυεξη τύπου του φεστιβάλ -αύριο αν δεν κάνω λάθος.
    κατι θα πρέπει να ανακοινώσουν κι εκει οι άνθρωποι όπως κάνουν άλλωστε όλα τα φεστιβάλ του πλανήτη.
    αν τα έχουν πει όλα σε κάθε εξυπνάκια που θέλει να τα μάθει ΤΩΡΑ μόνο και μόνο επειδή έχει ίντερνετ, ακυρώνεται το νόημα της συνένετυξης τύπου ή όχι.
    κουλάρετε λοιπόν guys. λιγη υπομονή δεν έβλαψε κανέναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ θα καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία. Πέρυσι πήραμε τις κάρτες των 25 προβολών, και μετά δεν είχαμε το πρόγραμμα για την αγορά των εισιτηρίων την ημέρα που τα ταμεία θα ήταν ανοικτά μόνον για τους κατόχους καρτών. Παρακαλούσαμε ο ένας τον άλλο να μας στείλει κάποιος με email το πρόγραμμα.
    Αναρωτιέμαι -πραγματικά δεν ξέρω- στα φεστιβάλ του εξωτερικού πως χειρίζονται αυτό το θέμα. Πχ. θα μπορούσε η επίσημα συνέντευξη τύπου να γίνει δύο ημέρες πριν και να διαθέσιμο το πρόγραμμα την ημέρα που δίνονται οι κάρτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ με τον ανώνυμο, είναι απαράδεκτο να διατίθενται οι κάρτες πριν την ανακοίνωση του προγράμματος!!! Δηλαδή τι? Εκβιασμός? Να την πάρω την κάρτα ωραία και καλά και μετά να μην μπορώ συμπληρώσω ταινίες???
    Μήπως να το ξανασκεφτούν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά αυτό με τις κάρτες είναι αστείο όντως. Εγώ κάθε χρόνο το ρισκάρω.

    Και ότι θα κλείναμε από το internet μας έλεγαν, αλλά το κάνουν γαργάρα τώρα σιγά σιγά.

    Τώρα που το ψάχνω άλλα φεστιβάλ, όπως το fantastic-fest, ανακοινώνουν τις ταινίες 1 μήνα πρίν
    http://twitchfilm.net/news/2009/02/sxsw-fantastic-fest-titles.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ελεος!!!ειστε απλα απαραδεκτοι,να μην εχει βγει το προγραμμα πριν τη διαθεση των καρτων διαρκειας,που εξαντλουνται αμεσως.Κοροιδευετε το κοινο η μου φαινεται?Ενα ολοκληρο καλοκαιρι δεν μπορουσατε να αποφασισετε τι ταινιες θα παιχτουν εγκαιρως?δυστυχως ακολουθειτε την κλασικη τακτικη του ελληνα,την τελευταια στιγμη και ο,τι κατσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. paidia iremia,

    autoi pou fwnazete toso dunata! kai xerete TOSA POLLA gia tin taktiki tou ellina kai mas vazete ki emas ekei as eiste ligo pio psuxraimoi...An kapoios/a agorazei ti karta tosa xronia (15 xronia kleinei to festival)kati xerei gia to periexomeno twn tainiwn kai pote den exase kati...

    eipame mporei na exete dikio gia kapoies meres alla i frasi: "Ενα ολοκληρο καλοκαιρι δεν μπορουσατε να αποφασισετε τι ταινιες θα παιχτουν" einai toso polu ektos pragmatikotas twn festival..

    elpizoume pragmatika na uparxei kartanoisi gia tis paralipseis..oi sunthikes den einai oi kaluteres fetos...

    parola ayta pisteuoume oti to programma einai ena apo ta kalutera twn teleutaiwn xronwn....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μισό λεπτό, αγαπητό AIFF, η ώρα είναι 5μμ ημέρα Τρίτη 08/09/09. Πού είναι το πρόγραμμα στον ιστότοπό σας; Πού είναι το διαδικτυακό εργαλείο για αγορά εισιτηρίων; Υποθέτω ότι πλέον έχει γίνει η συνέντευξη τύπου.... Εγώ δεν φωνάζω για να ξέρω τριακόσια χρόνια πριν τις ταινίες αλλά για να τις ξέρω όταν λέτε ότι θα τις ανακοινώσετε και για να πάρω εισιτήρια μέσω διαδικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. lopipon

    i sunenteuxi tupou einai tin Pempti kai oxi simera
    gia to internet exeis dikio en merei alla genika sta festival apo oti xerw den agorazeis polu pio prin apo auti tin mera diladi prin tin episimi anakoinwsi..kai telos makari na eimastan polu megalytero festival na ta exoume ola stin enteleia kai nwris alla ontws uparxoun provlimata

    se ligo tha ankoinwsoume kai kati pio sugkekrimeno gia to online booking...

    eyuxaristoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ καταλαβαίνω απόλυτα κάθε διαμαρτυρία, κι εγώ άλλωστε έχω το δικαίωμα να διαμαρτυρηθώ για ανάλογες περιπτώσεις αν πιστέψω πως κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Πιστεύω επίσης πως ένα τμήμα της τάξης του 70% (ισως και παραπάνω) έχει ηδη ανακοινωθεί ως τίτλοι και στο aiff, αλλά και σε περιοδικά κλπ, οπότε αν καποιος/α εχει ηδη δει αυτές τις ανακοινώσεις μπορεί να θέλει ήδη να πάρει την καρτα, αφού μπορεί να έχει ηδη βρει 25 ταινίες που τον ενδιαφέρουν.
    Φυσικά και χαρακτηρισμούς σαν μερικούς από τους παραπάνω μπορώ να τους χαρακτηρίσω με τα ιδια ακριβώς λόγια, αλλά νομίζω πως παντα θα υπαρχουν, οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ειναι εντελως παραλογη η προσπαθεια δικαιολογησης των παραληψεων με δηλωσεις τυπου "αν καποιος αγοραζει την καρτα τοσα χρονια,κατι ξερει για τις ταινιες"Δηλαδη αν καποια χρονια σας την βαρεσει επιλεξετε ταινιες χειριστου ειδουσ θα μεινουμε με την καρτα αμανατι και την ηθικη ικανοποιηση οτι τουλαχιστον περυσι ηταν καλες.Εξαλλου και ενας δολοφονος εχει προτερο εντιμο βιο πριν κανει το εγκλημα,δεν μπορουμε να βασιζομαστε στις προηγουμενες καλες επιλογες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τουλαχιστον θα μπορουσατε να βγαλετε πρωτα το προγραμμα και μετα να αρχισετε την διαθεση των καρτων διαρκειας,τοσο παραλογο ειναι?Ελπιζω του χρονου να μην εισαγετε την καινοτομια να μαθαινουμε τι ταινια θα δουμε αφου αγορασουμε το εισητηριο και μπουμε στην αιθουσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @anwnymos 5:04
    dolofonos? seriously?

    @anwnymos 5:09
    tlxston vaze kena meta ta simeia sti3is. kapws etsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ειναι κλασικο το παραδειγμα ανθρωπου που δεν μπορει να απαντησει στα λογικα επιχειρηματα σου,να επιτιθεται στον τροπο γραφης σου και τον λογο σου (classy)... Κατι σχετικο με το θεμα προς συζητηση εχεις να συνεισφερεις η εξαντλειται η ευφυια σου στην διδαχη του comme il faut τροπου γραφης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. όσα μου έμαθε η ζωή

    η υπερβολική "δημοκρατία" γεννά όχλο.
    κάποιος πάντα θα βρίζει για κάτι.
    τα σχόλια του καθένα είναι η κατάρα των blog.
    η γιαγιά μου έλεγε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις "get a life bitch" (ήταν αφροαμερικάνα)

    τα λέμε στις αίθουσες,εγώ την πηρα ήδη την κάρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μηπως η γιαγια σου λεγοταν κατα τυχη δεσποινα παπαδοπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Super trash πλέον!!!Κανένα νέο ακόμα για το πρόγραμμα.Βέβαια αφού δεν θα το τηρήσετε πάλι γιατί να το ξέρουμε πιο πρίν έτσι??Για τον Αλμοδοβάρ δεν το συζητάω!!Πρέπει να έχουμε ειδική πρόσκληση(τσαμπέξ πάλι οι καρεκλοκένταυροι και οι βλαχογκλάμουρ του τύπου)??Δεν αγχώνομαι μετά απο μία εβδομάδα η ταινία βγαίνει στις αίθουσες.Οπότε παιδιά σας παρακαλώ ΄΄Νύχτες πρεμιέρας΄΄ ναι!Φεστιβάλ όχι!(Κοίτα Κάννες,Λοκάρνο,Τορόντο,Σαντάνς,Αβοριάζ,Βενετία,Βερολίνο κτλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είμαι αρκετά κουρασμένος για να κάνω το παραμικρό σχόλιο, αλλά έτσι από περιέργεια θα ήθελα να μάθω με ποιό σκεπτικό ο ποκαχόντας πήρε κάρτα, έτσι για να δω κι αυτή την πλευρά, γιατί την άλλη την έχω μάθει απ' έξω πλέον (δεν το λέω με κριτική διάθεση, απλά το επισημαίνω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητό Φεστιβάλ "Νύχτες Πρεμιέρας",
    Έλαβα εχτές στις 19.00 μνμ το οποίο με ενημερώνει ότι την στιγμή που το λαμβάνω θα έπρεπε να βρίσκομαι ήδη στα ταμεία κάποιου εκ των δύο κινηματογράφων που διαθέτουν τις κάρτες πολλαπλών προβολών.
    Δεδομένης της μεγάλης ζήτησης, και της μεγάλης ουράς έξω από τα ταμείας σας κάθε χρόνο, βρίσκω σχεδόν προκλητική την σύμπτωση αυτή.
    Ελπίζοντας ότι θα μπορέσετε να με εξυπηρετίσετε σήμερα.
    Με εκτίμηση,
    Γεωργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υποτίθεται πως χτες, ο Δαναός θα άρχιζε στις 18:00 να δίνει κάρτες.

    Έφτασα εκεί 17:45 και το ταμείο ήταν ήδη ανοιχτό, έχοντας δώσει αρκετές. Μάλιστα, πολλοί έπαιρναν παραπάνω από μία. Δηλαδή, θα μπορούσα να είμαι εκεί στις 17:00 και να πάρω όσες ήθελα. Ας περίμεναν τα κορόιδα μετά από εμένα. Γιατί δεν περιορίζεται η πώληση σε μία ανά άτομο; Γιατί οι κάρτες δεν είναι ονομαστικές, ώστε να μην υπάρχουν εξυπνάκηδες που τις μοιράζονται;

    Πέραν τούτου, δεν είναι δυνατό μία εβδομάδα πριν από έναρξη φεστιβάλ, να μην υπάρχει πρόγραμμα. Δεν έχει γίνει ποτέ και πουθενά αυτό. Είναι ΤΟΣΟ δύσκολο να επιφορτιστεί ένα (1) άτομο με την κατάρτιση έστω του προγράμματος στο διαδίκτυο, ΠΡΙΝ την πώληση των καρτών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το να έχει βρει κάποιος 10-25 ταινίες με αναζήτηση δεξιά και αριστερά, ώστε να αποφασίσει να πάρει κάρτα, δεν αρκεί. Κάποιοι δεν είναι αργόσχολοι, φοιτητές ή με ελαστικό ωράριο. Το πρόγραμμα βοηθάει να κάνεις αυτό που λέει το όνομά του: προγραμματισμό. Τι να το κάνεις όταν δεν βολεύουν οι προβολές μιας ταινίας που σε ενδιαφέρει; Παίρνεις την κάρτα και εβίβα τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή